Dovizioso najhitrejši, Marquez šele šesti

MotoGP 20. Okt 20187:52 > 7:59
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Italijan Andrea Dovizioso je bil najhitrejši na kvalifikacijah pred VN Japonske v Motegiju. V prvi vrsti bosta stala še Johann Zarco in Jack Miller, Marc Marquez končal na šestem mestu.

Tudi tokrat se je večino zanimivega dogajanja strnilo v zadnjo minuto in pol, ko je bilo v Motegiju zelo zanimivo in napeto. Kar štirje dirkači so se zamenjali na prvem mestu. Sprva je najhitrejši čas postavil Marc Marquez, a ga je zgolj nekaj trenutkov kasneje prehitel Cal Crutchlow, nato je vodstvo prevzel Jack Miller, na koncu pa se je najhitrejšega startnega položaja veselil Andrea Dovizioso na Ducatiju.

Italijanu je gorzil še Johann Zarco, vendar na koncu zaostal zgolj za nekaj centimetrov in se moral zadovoljiti z drugim mestom. Miller je dopolnil prvo vrsto, Crutchlow je bil četrti, Andrea Ianone peti, Marquez pa šele šesti.

Znova so imeli veliko razlogov za slabo voljo v taboru Yamahe. Maverick Vinales je z dobre pol sekunde zaostanka končal na sedmem mestu, Valentino Rossi pa je bil še dve mesti nižje.