Letos brez VN Argentine v motoGP

Avtomoto 31. Jan 202414:51 0 komentarjev
VN Argentine
Foto: Profimedia

Organizatorji tekmovanja za svetovno prvenstvo v motociklizmu so odpovedali aprilsko veliko nagrado Argentine v Termas de Rio Hondu, je na spletni strani zapisala Mednarodna motociklistična zveza. Po pisanju specializiranih medijev za motošport je razlog za odpoved pomanjkanje financiranja trenutne oblasti.

Dorna, promotor svetovnega prvenstva motoGP, je skupaj z lokalnimi organizatorji sporočila, da dirke ne bodo nadomestili, v Argentino pa se želijo vrniti prihodnje leto.

“Zaradi trenutnih okoliščin v Argentini je organizator dogodka sporočil, da trenutno ne more zagotoviti potrebnih storitev za izvedbo velike nagrade po standardih motoGP,” so pri krovni zvezi zapisali v izjavi za javnost.

Spletni portal Motorsport.com je pred tedni poročal, da je izvedba dirke, ki bi morala biti na sporedu na začetku aprila, ogrožena. Razlog naj bi bilo varčevanje oziroma ustavitev financiranja za podobne projekte s strani trenutne oblasti in novega predsednika.

Koledar sezone v motoGP bo posledično štel 21 dirk. Sezona se bo začela v Katarju 10. marca, končala pa 17. novembra v Valencii.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!