Gregor Ropret pojasnil svojo odločitev

Odbojka 31. Jan 202413:25 0 komentarjev
Gregor Ropret
Foto: Volleyball World

Po tem ko je bilo že v začetku januarja dokončno jasno, da slovenski reprezentant Gregor Ropret po koncu sezone zapušča Perugio in se seli na Poljsko, je zdaj za Odbojkarsko zvezo Slovenije (OZS) pojasnil tudi razloge za svojo odločitev.

Slovenski reprezentant, ki si igralni položaj deli z enim najboljših podajalcev na svetu Simonejem Giannellijem, v tej sezoni pod vodstvom novega trenerja Angela Lorenzettija, ki je roko na srce Perugio v tej sezoni popeljal že do treh lovorik, ne dobiva veliko priložnosti. In prav to je eden od glavnih razlogov, da se je odločil za prestop.

“V lanski sezoni je bilo v ekipi več rotacij, dobival sem več priložnosti za igro. Če igraš v istem klubu kot Giannelli, se je res težko prebiti v udarno zasedbo in moram priznati, da je zame to kar težka situacija. Prav to je bil eden od razlogov, da odhajam v Rszeszow, kjer me čaka vloga prvega podajalca in tega se že zelo veselim,” je ob podpisu pogodbe s poljskim velikanom za OZS povedal slovenski podajalec Gregor Ropret.

Pri Resovii bo na mestu podajalca zamenjal legendarnega Poljaka Fabiana Drzyzgo, ki štirih letih zapušča Rzeszow. V ekipi pa ostaja Klemen Čebulj, kar pomeni, da bomo novo slovensko navezo. Pred tem sta jo tvorila Čebulj in Jan Kozamernik, ki je minulo poletje prestopil k Trentinu.

Veliko informacij dobil od reprezentančnih kolegov

“Z dogajanjem v poljski ligi sem dobro seznanjen, veliko informacij pa sem dobil tudi od Klemna in Jana. Poljska in italijanska liga sta trenutno najmočnejši ligi na svetu in zanimivi za vse igralce. Vesel sem, da gre ekipi Rszeszowa v prvenstvu za zdaj precej dobro, medtem ko so bili rezultati v ligi prvakov slabši. A končnica šele prihaja in upam, da bo Resovii uspelo doseči vsaj tak rezultat kot v lanski sezoni,” je še dodal Ropret.

Resovia, ki je nepričakovano izpadla iz lige prvakov, bo zdaj lovoriko v Evropi lovila v pokalu CEV, a v četrtfinalu ji stoji nasproti odlični Zawiercie. V plusligi trenutno zaseda četrto mesto, ima kar trinajst točk manj kot vodilni Jastrzebski. Pred njo sta tudi Projekt iz Varšave in tudi tekmec v pokalu CEV Zawiercie.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!