Po grozljivem padcu v Barceloni: “Imel sem veliko srečo” (VIDEO)

Avtomoto 4. Sep 202317:47 0 komentarjev
Francesco Bagnaia
Foto: Profimedia

Dirko v razredu motoGP v Barceloni, ki jo je dobil Španec Aleix Espargaro (Aprillia), je ob prvem startu zaznamoval tudi grd padec svetovnega prvaka Francesca Bagnaie, dirkača Ducatija so morali z reševalnim vozilom odpeljati na pregled v bolnišnico.

Aleix Espargaro je zmagal na dirki, ki so jo po prekinitvi zaradi padca začeli z drugim startom, ko v startni vrsti ni bilo več Bagnaie. Italijan je v prvem krogu prvega starta grdo padel, preko njega je zapeljal tudi motocikel, in so ga morali prepeljati na pregled v bolnišnico.

Prvi voznik Ducatija se je po startu, dirko je začel s prvega mesta, sicer izognil padcu sredi kolone, ko so v pesku končali štirje njegovi tekmeci, Alex Marquez, Enea Bastianini, Johann Zarco in Marco Bezzecchi. A je dva zavoja pozneje po zdrsu zadnjega kolesa grdo padel, po pristanku na stezi pa mu Brad Binder, ki se mu ni mogel izogniti, zapeljal čez nogi.

“Imel sem veliko sreče, včasih jo moraš imeti, moram biti hvaležen, da se je tako odvilo,” je ob odhodu iz bolnišnice dejal svetovni prvak, ki lahko vesel, da je ostal živ. “Težko je razumeti, kaj se je zgodilo, še sam ne vem. Ni šlo za običajno nesrečo, a že v ogrevalnem krogu nisem imel pravega oprijema,” je dodal.

Bagnaie je na berglah že zapustil bolnišnico in potrdil, da ni utrpel hujših poškodb. Ni izključeno, da bo na motorju že v Misanu naslednji vikend. “Naredili bomo vse, kar lahko, da bom nastopil že v Misanu,” je ostal optimist Bagnaia.

Grdo jo je skupil tudi njegov moštveni kolega Bastianini, ki je padel le nekaj sekund prej. Moral bo na operacijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!