Gajser le še korak od vnovičnega naslova prvaka

Avtomoto 14. Avg 202214:03 0 komentarjev
Tim Gajser. Foto: guliverimage

Slovenski dirkač Tim Gajser je v današnji prvi vožnji dirke svetovnega prvenstva v motokrosu na Finskem osvojil šesto mesto. Zmagal je Nizozemec Brian Bogers, Gajserjev tekmec v boju za naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu MXGP Švicar Jeremy Seewer pa je bil četrti.

Takšen razplet pomeni, da mora Gajser v drugi vožnji dobiti še 13 točk oziroma končati na osmem mestu, pa bo že danes postal svetovni prvak. V skupnem seštevku je imel namreč pred današnjo dirko 115 točk naskoka; po prvi vožnji se je zmanjšal na 112, a če bo po drugi znašal vsaj 100 točk, bo Slovenec četrtič po letih 2016, 2019 in 2020 svetovni prvak v razredu MXGP.

V prvi vožnji je Gajser, po sobotnih kvalifikacijah je imel šesto izhodišče, začel na tretjem mestu, se prebil na drugo, a sta ga sredi vožnje prehitela Nizozemec Glenn Coldenhoff in Francoz Maxime Renaux. Gajserja je v zadnjih krogih preganjal Seewer in ga tudi prehitel, tik pred koncem pa je pred Slovenca prišel še Francoz Romain Febvre.

V razredu MX2 je prvo vožnjo dobil Belgijec Jago Geerts, drugi je bil Francoz Tom Vialle, tretji pa Nizozemec Kay de Wolf. Slovenski dirkač Jan Pancar je osvojil 12. mesto.

Druga vožnja v razredu MXGP bo na sporedu ob 16.10, v MX2 pa ob 15.10.