Pedrosa se vrača v Moto GP

Avtomoto 20. Jul 202114:10 > 14:14
Marko Trajković

Španski motociklist Dani Pedrosa bo po treh letih, odkar je končal kariero, spet sedel na motor v elitnem razredu MotoGP. Za dirki v avstrijskem Spielbergu za VN Štajerske 8. avgusta bo nastopil kot dirkač s povabilom v ekipi KTM.

Španec, ki je leta 2018 končal kariero, je leta 2019 zaleč sodelovati z ekipo KTM, kjer skrbi za razvoj dirkalnega motocikla avstrijske ekipe. Zdaj 35-letni dirkač je v 13 letih v SP zbral 112 nastopov in 31 zmag, doslej zadnjo dirko pa je vozil pred skoraj 1000 dnevi, oktobra 2018 v Valencii, kjer je bil peti.

Iz ekipe KTM so sporočili, da bo Pedrosa nastopil z zadnjo verzijo njihovega dirkalnika RC16, s čimer bo prispeval pomembne informacije za razvoj motocikla v realnem dirkaškem okolju.

Mirco Lazzari gp/Getty Images

“Veliko časa je minilo od moje zadnje dirke in seveda je dirka nekaj povsem drugega kot testiranja. Težko rečem, kaj lahko pričakujem, ker me ni bilo zraven toliko časa. Videli bomo, če bom sploh uspešen pri oživljanju dirkaških občutkov. Najbolj pomembna bo moja pomoč pri razvoju motocikla,” je ob načrtovani vrnitvi dejal Pedrosa.

Kot dirkač s povabilom bo vozil tretji dirkalnik ekipe KTM ob obeh stalnih voznikih Portugalcu Miguelu Oliveiri in Južnoafričanu Bradu Binderju.

Komentari

Vaš komentar