Slovito ameriško ime še korak bližje formuli 1

Avtomoto 5. Jan 202321:10
Foto: Profimedia

Slavno dirkaško ime Andretti bo morda že v bližnji prihodnosti tudi del formule 1. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, naj bi namreč ekipa Andretti v sodelovanju s podjetjem General Motors načrtovala vstop v formulo 1, a še ni določila časovnega okvirja.

“Danes je zgodovinski dan za General Motors, upamo, da bomo na ta način začeli svojo pot v formulo 1,” je na novinarski konferenci podjetja in moštva dejal predsednik podjetja Mark Reuss.

Ustanovitev nove ekipe mora sicer podpreti oziroma odobriti še krovna mednarodna zveza Fia. Novo moštvo naj bi nastopalo z imenom Andretti Cadillac, slednji je ena od avtomobilskih znak koncerna. Če bo nova ekipa v karavano prišla že v sezoni 2023, bo v njej enajst moštev, Andretti pa bi se pridružil Haasu kot druga ameriška zasedba.

Michael Andretti. Foto: Guliverimage

O natančnih časovnih okvirjih strani danes nista razkrili podrobnosti, a naj bi se vse skupaj dogajalo precej hitro. “Na stezi bomo tako hitro, kot bo smiselno,” je o tem dejal Michael Andretti, eden od članov slovite dirkaške družine. Ta je sicer precej bolj znana v ameriških dirkaških tekmovanjih, predvsem formuli Indy.

Ob novici o morebitnem vstopu Andrettija v formulo 1 so se že pojavila tudi ugibanja o voznikih nove ekipe. Kot piše dpa, bi bil najbolj logična izbira 22-letni Američan Colton Herta, ki za moštvo Andrettija že tekmuje v Indyju.

Komentari

Vaš komentar