Tim Gajser zmagovalec dirke MXGP v Franciji

Avtomoto 21. Avg 202218:03 > 21:47
Foto: HRC Honda

Slovenski dirkač Tim Gajser je zmagovalec predzadnje dirke sezone svetovnega prvenstva v motokrosu v elitnem razredu MXGP v Franciji. Do desete zmage v sezoni je svetovni prvak prišel z drugim mestom v prvi vožnji in zmago v drugi.

Gajser je sicer že prejšnji teden na Finskem predčasno osvojil naslov svetovnega prvaka za leto 2022.

V kvalifikacijah si je Gajser v soboto privozil drugo izhodišče za domačinom Romainom Febvrejem. Po startu prve vožnje je bil nato v prvi polovici dirke na tretjem mestu, pozneje je Francoza prehitel, Švicar Jeremy Seewer pa je ostal trdno na prvem mestu. Febvre je bil na koncu tretji.

V drugi vožnji je dolgo kazalo, da bo Gajser končal na skupno drugem mestu na dirki, saj je vozil na tretjem mestu za Špancem Jorgejem Pradom in Seewerjem. A v zadnjem krogu je najprej prehitel Švicarja, takoj zatem pa še Prada, z vodstvom in zmago v tej vožnji pa je imel dovolj točk, da je tudi skupno na dirki slavil.

Foto: MXGP

Na koncu je imel 47 točk, drugi Švicar 45, tretji Španec pa 40. Enak vrstni red je v SP, Gajser ima zdaj 721 točk, Seewer 615, Prado pa 557.

Spomnil navijače

“Bilo je tesno, v zadnji krog sem šel z mislijo, da moram nekaj storiti. Na enem od skokov sem izbral povsem drugačno linijo in uspelo mi je priti mimo. Hvala vsem v ekipi in hvala navijačem za podporo,” je takoj po dirki dejal Gajser, za katerega je bila to deveta zmaga v sezoni (in prva po Indoneziji pred skoraj dvema mesecema), skupno pa že 42. v karieri v najmočnejšem razredu.

“Kakšen zadnji krog! Trdo sem garal celotno vožnjo, da sem našel mesta, kjer bi lahko prehiteval, v zadnjem krogu pa sem vedel, da to preprosto moram narediti. Zelo lep občutek je zmagati na dirki, potem ko sem prejšnji teden osvojil prvenstvo. Prišel sem neobremenjen in to se je poznalo pri mojih vožnjah,” je nastop za spletno stran svoje ekipe Honda ocenil Gajser in dodal: “Seveda ni bilo lahko, saj steza ni omogočala veliko prehitevanj, a sem spet spomnil navijače, kako hiter sem lahko. Hvala vsem za podporo, odkar sem postal prvak, sem dobil ogromno spodbudnih sporočil. Res sem srečen, da se je tako obrnilo in komaj čakam na Turčijo.”

Zadnja dirka sezone bo čez 14 dni v turškem Afyonkarahisarju.

Komentari

Vaš komentar