Velika novica za ljubitelje F1 v deželi tam spodaj

Avtomoto 16. Jun 20228:38 0 komentarjev
Foto: HOCH ZWEI via Guliver

Dirka svetovnega prvenstva v formuli 1 za veliko nagrado Avstralije bo potekala v Melbournu do leta 2035, potem ko so organizatorji dirke v četrtek objavili nov desetletni sporazum s formulo 1, s čimer so premagali konkurenčne ponudbe iz Sydneyja in Gold Coasta, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Dirka je bila prvič izvedena leta 1928, od leta 1996 pa poteka na dirkališču Albert Park Circuit v Melbournu. Aprila je ta dirka po dveh letih odsotnosti zaradi pandemije novega koronavirusa privabila rekordne množice, ko je zmagal Ferrarijev Charles Leclerc.

Med vikendom za veliko nagrado Avstralije si je formulo 1 v Albert Parku ogledalo blizu 420.000 gledalcev. Šlo je za rekorden obisk dirkališča in enega največjih v zgodovini tega športa.

Gospodar Albert Parka Michael Schumacher

V Albert Parku v Melbournu je največ zmag vpisal legendarni Michael Schumacher, ki je bil najboljši štirikrat. Slavil je v letih 2000, 2001, 2002 in 2004. Po tri zmage sta vpisala Jenson Button in Sebastian Vettel.

“Dirka je bila vedno priljubljena za navijače, voznike in ekipe, Melbourne pa je neverjetno in živahno mednarodno mesto, ki predstavlja popolno mesto in prizorišče za naš šport,” je v izjavi dejal predsednik F1 Stefano Domenicali.

Dirki formule 2 in 3 bosta v naslednji sezoni prvič dodani vikendu za veliko nagrado v Avstraliji.