Wolff: Ne dvomimo v posvečenost Hamiltona

Avtomoto 8. Mar 202110:35 0 komentarjev
Lewis Hamilton
Hamad I Mohammed - Pool/Getty Images

Lewis Hamilton je z Mercedesem pogodbo podaljšal samo za letno dni, kar je bil za številne znak, da Britancu primanjkuje motivacije, da v Formuli 1 nastopa tudi po letu 2021.

Lewis Hamilton je večkrat poudaril, da mu vožnja v “najhitrejšem oktanskem cirkusu” ni najpomembnejša stvar na svetu, tako da ostaja odprto vprašanje, ali bo dirkal tudi po koncu letošnje sezone.

Pri Mercedesu kljub temu ne dvomijo, da je Britanec povsem posvečen Formuli 1, čeprav je pogodbo podaljšal samo za eno leto. “V prvi vrsti on zelo uživa v dirkanju. Mi uživamo, da delamo skupaj in o tem smo veliko govorili, vendar ima povsem prav. Časi se spreminjajo. Obstajajo nove prioritete za vse nas v smislu, kako živimo. Zelo je strasten v zvezi s svojimi iniciativami proti rasizmu in neenakosti. Mislim, da je pravično, da dirkač, ki je sedemkratni svetovni prvak, dobi nekaj fleksibilnosti, da bi se odločil, kaj želi delati v prihodnosti. Pa naj gre za vprašanje o dirkanju ali nekaj izven tega cirkusa,” je dejal šef Mercedesa Toto Wolff.

Dogovorili smo se, da pogovore o novi pogodbi začnemo veliko hitreje, kot letos, da bi se izognili situaciji iz leta 2020. Zaradi tega je tudi dobil enoletno pogodbo, da bi se pogovarjali o prihodnosti v dirkanju in izven njega. Če Lewis želi nadaljevati, bomo mi želeli, da to naredimo skupaj. Kar se tiče Bottasa, vemo, kaj imamo in to cenimo,” je dodal Wolff.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!