Mike McCarthy preteklost v Green Bayu

NFL 3. Dec 201813:12 > 13:14
Getty Images

Poraz Green Bay Packers proti Arizona Cardinals (17:20) v nedeljo je sodu izbil dno, saj so se Packers že po tekmi odločili za potezo leta. Mike McCarthy se od Green Baya poslavlja po 13 letih.

Packers so daleč od želene forme, predvsem pa daleč od končnice. Poraz proti Cardinalsom, ki so imeli pred nedeljsko tekmo le dve zmagi, je s stolčka glavnega trenerja odnesel McCarthyja še pred koncem sezone, ki je izgubljena.

Packers so v letošnji sezoni z (relativno) zdravim Aaronom Rodgersom ciljali na vrh divizije NFC sever in končnico, a je realnost trenutno precej drugačna. Z izkupičkom 4-7-1 so na tretjem mestu divizije, trenutno pa kaže na to, da bodo na naboru prihodnje leto izbirali med prvimi desetimi.

McCarthy je bil v 13 sezonah s Packers najuspešnejši v sezoni 2010, ko so se povzpeli na sam vrh lige z zmago proti Pittsburgh Steelers. A od šampionske sezone Packers niso več v vrhu, še najbližje so bili v sezoni 2014, ko so po bizarni tekmi v Seattlu iz končnice izpadli tik pred Super Bowlom.

Zdaj že nekdanjega trenerja se je na vroči stolček postavljajo po koncu sezone. Packers, uprava moštva in pa njihovi navijači imajo vedno visoka pričakovanja, zato je druga zaporedna sezona brez končnice veliko razočaranje. Pod vprašaj se je močno postavljalo McCarthyjeve odločitve — nekaj odločitev po tekmi s Seattle Seahawks pa je bilo znano, da bo McCarthy najverjetneje iskal novo sredino.

  A poraz na Lambeau Fieldu je tokrat McCarthyja odnesel predčasno, pa čeprav naj te odločitve vodstva ne bi pričakoval. A utopično je misliti, da je za slabo sezono kriv zgolj McCarthy — tudi Rodgers ni kazal iger, ki smo jih bili od njega vajeni v preteklih letih. “Trenutno v ekipi nimajo veliko igralcev Pro Bowl kalibra,” je sezono Packersov komentiral nekdanji cornerback lige Deion Sanders.

Ekipo bo do nadaljnjega vodil koordinator napada Joe Philbin, ki je nazadnje delo glavnega trenerja opravljal pri Miami Dolphins. Kdo točno bo naslednik McCarthyja še ni znano, verjetno pa bo služba, v kateri dnevno sodeluješ s podajalcem kot je Rodgers, izjemno zaželena med potencialnimi kandidati.

Na drugi strani prav tako ne bo manjkalo ponudb za službo McCarthyju, ki se ga je takoj po tem, ko je odjeknila novica o njegovi razrešitvi, začelo povezovati z morebitnim delovnim mestom glavnega trenerja pri Cleveland Browns.

Packers tako čaka težka odločitev – kdo bo namestil McCarthyja in ekipo popeljal na pota stare slave? Moštvo iz Wisconsina zagotovo čaka težak offseason …

Stacy Revere/Getty Images