Cam Newton na operacijo rame

NFL 22. Mar 201712:24 > 12:31
Getty Images

Podajalec Carolina Panthers Cam Newton ne bo aktivno treniral vsaj do sredine julija, saj bo moral zaradi lažje poškodbe na operacijo. Sezona 2017 sicer za Newtona ni ogrožena.

Cam Newton je v 14. tednu sezone 2016 na tekmi proti San Diego Chargers utrpel lažjo poškodbo desne rame, saj naj bil eden izmed sklepov delno izpahnjen. Na operacijsko mizo bo Newton legel 30. marca. Okrevanje naj bi trajalo približno štiri mesece. 

Najkoristnejši igralec rednega dela sezona 2015 naj bi bil sicer pripravljen ravno za pripravljalni tabor, ki se bo začel konec julija. Kot so sporočili iz tabora Carolina Panthers, bo Newton lažje aktivnosti lahko začel izvajati čez 12 tednov, vendar ne bo smel metati žoge še vsaj štiri tedne dlje. “Cilj je, da po operaciji Cam ne bo metal žoge z operirano ramo vsaj tri mesece, a bomo okrevanje po operaciji začeli nekoliko drugače. Obiskoval bo fizioterapije. Ni vse tako slabo, saj za razliko od poškodbe gležnja pred nekaj sezonami lahko Cam tokrat vseeno trenira – le večjih naporov z ramo ne sme imeti,” je dejal Ryan Vermillion, ki je pri Panterjih odgovoren za fizično pripravljenost igralcev. “Dvanajst tednov po operaciji bo začel šele s prvimi aktivnostmi kar se tiče igre z žogo. Če bomo opazili napredek in se bo poškodba do takrat že v  celoti sanirala, bo z ekipo začel trenirati nekaj tednov kasneje. Vsekakor pričakujemo, da bo na začetku pripravljalnega obdobja pripravljen 100-odsotno,” je še dodal Vermillion.

Newton je poškodbo utrpel tri tedne pred koncem sezone 2016 in kljub temu, da se Panthers v končnico niso uvrstili, zaigral na vseh tekmah sezone.