Katastrofalna sezona botrovala takorekoč brezplačnim vstopnicam

Ameriški nogomet 16. Dec 202311:56 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Franšiza Carolina Panthers preživlja ene izmed najbolj temnih tednov v svoji 30-letni zgodovini. Klub, ki je v sezoni 2015 pod vodstvom podajalca Cama Newtona igral v finalu najmočnejše lige ameriškega nogometa na svetu (NFL), je z le eno zmago v tekoči sezoni že izgubila možnosti za končnico, vstopnice za naslednjo domačo tekmo pa se delijo skoraj brezplačno.

“Kaj je naslednji korak? Bo klub začel navijačem plačevati za obisk tekem njihovih ljubljencev?” se verjetno posmehljivo sprašujejo ljubitelji ameriškega nogometa.

Moštvo je bilo že pred sezono pri repu razpredelnice sodeč po napovedih ameriških strokovnjakov. A realnost se je izkazala za še večjo nočno moro od namigovanja analitikov. Po trinajstih odigranih tekmah je zasedba trenerja iz Charlotta zbrala le eno zmago in niti šok terapija z “žaganjem” glavnega trenerja Franka Reicha konec novembra ni obrodila sadov. Moštvo je od tedaj vpisalo še dva dodatna poraza.

Cenejše od plastenke vode

Edina svetla točka je dejstvo, da bodo imeli črni panterji očitno prvo izbiro na aprilskem naboru, a to je bolj slaba uteha za ljubitelje franšize, ki je nastala leta 1995.

Zanimanje za domačo tekmo z Atlanto jutri je katastrofalno slabo. Cene vstopnic so zato padle kot zrele hruške, ena izmed spletnih strani v zgornjem ringu stadiona Bank of America je obisk srečanja čez teden ponujala za smešnih 45 centov. Da, prav ste prebrali: ne 45 dolarjev, ampak 45 centov (pol evra)!

Tudi dan pred tekmo položaj ni prav močno drugačen, med-divizijsko tekmo si lahko Američani ogledajo za pičla 2 dolarja. Za ilustracijo, februarski finale lige NFL (Super Bowl) v Las Vegasu, ki velja za največji športni dogodek leta onkraj oceana, si lahko v živo na stadionu Allegiant ogledate po cenah od 7000 evrov navzgor.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!