NFL se širi, naslednje leto tekma še v četrti regiji sveta

Ameriški nogomet 13. Dec 202319:54 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Liga NFL, ki že sedaj tekme organizira v Združenem kraljestvu in Nemčiji, se bo leta 2024 preselila na novo celino, kjer bo tekma redne sezone potekala v brazilskem São Paulu, so v sredo sporočili iz lige. Datum in ura tekme ter ekipe, ki bodo igrale, še niso znane.

São Paulo je bil izbran namesto Madrida v Španiji, čeprav je Peter O’Reilly, izvršni podpredsednik NFL za klubsko poslovanje, mednarodne in ligaške dogodke, dejal, da bi Madrid lahko gostil tekmo že leta 2025.

“Dobra novica je, da sta obe mesti sposobni in zainteresirani za organizacijo tekem,” je O’Reilly povedal za NFL.com. “V pričakovanju priložnosti, da bi v prihodnosti igrali v Madridu in Braziliji, bi bili nad tem navdušeni. Razlog, da smo se najprej odločili za Brazilijo, je v resnici povezan s tem, da smo prvič vstopili na novo celino, prvič v Južno Ameriko v rednem delu sezone.”

Tekma v Braziliji leta 2024 je verjetno le začetek načrtov lige NFL, da bo igrala v več mednarodnih mestih. Lastniki so v sredo sprejeli resolucijo, ki vsaki ekipi nalaga, da vsaka štiri leta odigra eno mednarodno tekmo – kar pomeni, da bi lahko NFL od sezone 2025 naprej načrtovala kar osem mednarodnih tekem.

Ekipa Jacksonville Jaguars ima ločen sporazum o igranju tekme na londonskem stadionu Wembley, ki se ne šteje v skupno število tekem lige. Leta 2024 bodo Jaguarsi igrali na Wembleyju, dve tekmi bosta na stadionu Tottenham Hotspur in ena tekma v Münchnu, poleg tekme v São Paulu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!