Meta Hrovat daleč od tekmovalnega cirkusa

Alpsko smučanje 13. Dec 202315:35 1 komentar
Meta Hrovat. Foto: Profimedia

Tekmovalna vrnitev Mete Hrovat, ki je pred meseci uradno odmrznila upokojitev, ostaja v zraku. Medtem ko je sezona v polnem teku, Gorenjka zaradi težav s hrbtom že več tednov ni stala na smučeh.

Minilo je že 647 dni od zadnjega nastopa Mete Hrovat v karavani svetovnega pokala. In če je še pred letom nekdanja mladinska svetovna prvakinja trdila, da je bilo to njeno zadnje poglavje, je spomladi, tudi po hudi nesreči med turnim smučanjem, naznanila vrnitev v tekmovalne vode. A zapletlo se je že poleti, ko je zaradi težav s hrbtom izpustila zajeten del priprav. Malce pred otvoritveno tekmo sezone v Söldnu je tudi javno priznala, da še zdaleč ni nared za vrnitev v karavano svetovnega pokala.

Dva meseca pozneje se slika ni prav dosti spremenila. Status 25-letne Kranjskogorčanke ostaja zelo negotov. Pri SZS so nam potrdili, da še vedno ne trenira, obenem pa ne razpolagajo s podrobno razlago zdravstvenega stanja. ”Smo v stiku z njo. Ko bo nared, vas bomo o tem obvestili,” se glasi skopo uradno sporočilo.

Do nadaljnjega torej ženska ekipa za tehnični disciplini ostaja pri Ani Bucik, Andreji Slokar in Neji Dvornik, medtem ko pa 23-letna Nika Tomšič kot naslednja v vrsti večinoma nastopa na tekmah FIS in evropskega pokala, za Anjo Oplotnik pa je sezona po hudi poškodbi kolena že končana. To so tudi smučarke, na katere gre računati na 60. Zlati lisici, ki bo 6. in 7. januarja 2024 potekala v Kranjski Gori oziroma Podkorenu, torej prav tam, kjer je Meta Hrovat kot zadnja slovenska veleslalomistka stopila na stopničke svetovnega pokala.

”Rezultati res niso na želeni ravni. A smučarke vedo, da so sposobne dobrih rezultatov. To so pokazale v Killingtonu. V celoti gledamo pa jim predstav s treningov ni uspelo prenesti na tekme. Vseeno je vzdušje v ekipi dobro. Verjamem, da bodo to potrdile tudi tekme. Seveda pa jih potrebujemo. Odpovedi je bilo preveč,” o trenutnem stanju (vele)slalomistk razmišlja voda panoge Miha Verdnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje