Napadeni turški sodnik je doma, je njegova kariera končana?

Nogomet 13. Dec 202317:55 0 komentarjev
Halila Umuta Melerja je ob prihodu domov pričakala množica novinarjev. FOTO: Profimedia.

Halil Umut Meler je po incidentu, ki se mu je v prvi turški ligi zgodil v ponedeljek, zapustil bolnišnico in se vrnil domov. Odgovora na vprašanje, ali bo še kdaj sodil, nima. Predsednik turške nogometne zveze Mehmet Büyükeksi ga ima. "Zraven bo že na evropskem prvenstvu 2024," je prepričan.

Halila Umuta Melerja je na ponedeljkovi tekmi prve turške lige med Rizesporjem in Ankaragucujem fizično napadel predsednik Ankaragucuja Faruk Koca (poglobljeno zgodbo o tem, za koga gre, si lahko preberete tukaj), 37-letnik pa je moral zaradi udarca v glavo v bolnišnico.

Koca, ki je medtem že odstopil s svojega položaja, je bil aretiran, njegov napad pa so ostro obsodili vsi. Tudi turški politični vrh na čelu s predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Kaj pa Meler? Bolnišnico v Ankari je zapustil danes in se vrnil v domači Izmir. To je bil dogodek, ki ga je pospremila kopica televizijskih kamer in novinarskih ekip, prvič po incidentu pa je o njem spregovoril tudi glavni akter.

“O karieri trenutno ne razmišljam, hočem le domov”

“Počutim se dobro. Vse je okej,” je povedal o zdravju. Da ni utrpel hujših posledic (le otečeno oko), pa so potrdili tudi zdravniki.

“Ne vem. Trenutno še ne razmišljam o tem. Želim le domov,” pa je Meler, sicer najboljši turški nogometni sodnik, odgovoril na vprašanje, ali se bo po tako travmatični izkušnji še vrnil na igrišča.

Takole se je razveselil snidenja z družino. FOTO: Profimedia.

Precej bolj konkreten je bil v odgovoru na to vprašanje prvi mož turškega nogometa, ki je danes na to temo sklical novinarsko konferenco.

“Ni nobene možnosti, da bi prenehal soditi,” je povedal Mehmet Büyükeksi.

“Pričakujemo, da bo sodil že na evropskem prvenstvu 2024,” je še rekel in dodal, da se bo začasno prekinjena turška liga nadaljevala prihodnji teden.

Meler na velikih nogometnih tekmovanjih sicer še ni sodil, je pa za njim deset tekem v vlogi glavnega sodnika v ligi prvakov, medtem ko je v ligi Europa sodil enajstkrat.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!