Brady dosegel dno, to se mu ni zgodilo že od ere Jordana

Ameriški nogomet 28. Okt 202210:16 0 komentarjev
Tom Brady; Foto: Guliverimage

Sinoči sta 8. krog letošnje sezone v ligi NFL odprli dve kandidatki za uvrstitev v Super Bowl. Baltimore Ravens so v gosteh s 27:22 ugnali Tampo Bay Buccaneers in jim s tem prizadejali že tretji zaporedni poraz.

Podajalec Tampe, Tom Brady, je tri zaporedne poraze v ligi NFL doživel le enkrat, in sicer pred dvajsetimi leti, ko se tedaj s Patriots ni uvrstil v “playoff”.

Da zadeve malce spravimo v kontekst: govorimo o obdobju, ko je bil Lionel Messi še brez zadetka za Argentino in Barcelono, Michael Jordan pri Wizards igral zadnjo sezono svoje kariere, Roger Federer je bil brez zmage na turnirjih velike četverice, predsednik Republike Slovenije pa je bil še Milan Kučan.

Brady ima v rednem delu sezone sploh prvič v karieri (vsaj) dva poraza več kot zmagi. Z domačim neuspehom sinoči so Buccaneers namreč padli na zaskrbljujočo bilanco 3-5, a jim gre na roko vsaj dejstvo, da so tudi ostale ekipe v diviziji letos bolj medle.

“Nismo si zaslužili”

Najlažja pot do končnice je namreč prvo mesto v diviziji, kjer Bradyju in “sodelavcem” družbo delajo še Atlanta Falcons, Carolina Panthers in New Orleans Saints.

“Moramo biti boljši, zmage si nismo zaslužili. Enostavno si moramo to priboriti,” je pobit po novem porazu dejal prvi zvezdnik Tampe. V drugem polčasu so “Bucs” naleteli na zelo razpoložen napad gostov iz Baltimorja, na čelu z njihovim mobilnim podajalcem, Lamarjem Jacksonom.

Kakorkoli že, Brady letos niti ni tako slab, za 45-letnega podajalca ima dobro sezono. Težava je v tem, da so se njegovi soigralci skozi leta navadili (razvadili), da je Tom izjemen. Sezono lahko Buccaneers še zmeraj rešijo, do konca rednega dela jih čaka še devet tekem.

Vrhunci drugega polčasa:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!