Chiefs bodo v Tampi branili Lombardijevo lovoriko!

Jamie Squire/Getty Images
Jamie Squire/Getty Images

Kansas City Chiefs bodo igrali na 55. Super Bowlu saj so še drugo leto zapored slavili v konferenčnem finalu v ligi NFL. Z 38:24 so premagali Buffalo Bills.

Chiefs se bo v boju za pokal Lombardi srečal z ekipo Tampa Bay Buccaneers, ki so bili v konferenčnem finalu boljši od Green Bay Packers z 31:26.

Na ta način se bo Chiefs boril za ubranitev naslova potem, ko so lani v finalu premagali San Francisco 49ers. V primeru, da naslov ubranijo pa bodo postali prva franšiza, ki jim je to uspelo po New England Patriots, ki jim je to uspelo v letih 2004 in 2005. Prav tako se bodo borili za svojo tretjo lovoriko. Prvo so osvojili že daljnega leta 1969.

Super Bowl LV je na sporedu 7. februarja v Tampi, spremljali pa ga boste lahko ekskluzivno na Sportklubu.

Aktualni prvaki so potrebovali nekaj časa, da so se razigrali na dvoboju proti Bills. Dokler se to ni zgodilo so gostje povedli z 9:0. Potem pa je na sceno stopil Patrick Mahomes kar potrjujejo njegovi trije touchdowni. Bills niso imeli odgovora in enostavno niso znali izkoristiti svojih priložnosti. Dvakrat so prišli do rdeče cone in se zadovoljili z doseženimi field goli. Na drugi strani pa so pri Chiefs dosegli dva touchdowna v zgolj dveh minutah.

Dva touchdowna Travisa Kelca v drugem polčasu sta srečanje odločila. Sedem minut pred koncem srečanja so gostje zaostajali za 23 točk. Igro v napadu so nato nekoliko izboljšali in poraz ublažili kolikor se je dalo.

Chiefs je do zmage popeljal Patrick Mahomes z 29 podajami iz 38 poizkusov. Zbral je tudi 325 jardov ter 3 touchdowne.