Darko Jorgić do velikega uspeha v Švici

Drugi športi 21. Jan 202417:01 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić nadaljuje serijo zmag na turnirju najboljših 16 evropskih igralcev. V švicarskem Montreuxu je Hrastničan zmagal že tretjič zapovrstjo, tokrat je v finalu po izgubljenem prvem nizu Šveda Trulsa Möregardha premagal s 4:1.

Slovenski as je več kot očitno pozabil na slabši drugi del lanske sezone, v kateri je izpadel iz deseterice najboljših igralcev na svetu, trenutno je na 15. mestu. Potem ko se je spočil in ko je imel spet nekaj več časa za treninge, so že predstave na zadnjih azijskih turnirjih napovedale vnovičen dvig forme, turnir v Montreuxu pa je to samo še potrdil.

Prav vse tekmece je premagal zanesljivo in v svojem četrtem finalu, leta 2020 ga je v njem premagal Nemec Timo Boll, ugnal še nekdanje prvega evropskega igralca Möregardha, ki ostaja brez zmage na tem turnirju.

Jorgić, sicer četrti nosilec, je bil v soboto s 4:2 boljši od Portugalca Joaa Garalda in z istim izidom tudi od Šveda Antona Kallberga, v nedeljskem polfinalu pa je s 4:0 povsem premagal še enega, zanj zelo neugodnega Portugalca, Marcosa Freitasa. V bistvu ga je povsem nadigral, saj mu je v štirih nizih dopustil vsega 12 točk, nize je končal na 1, 3 in dvakrat na 4.

“Montreux je resnično moje mesto, tu sem igral štirikrat, vedno sem prišel do finala in le Boll mi je prvič preprečil slavje. Resnično je bila nedelja moj dan. Če bi ocenil svojo igro, bi ji od desetih možnih točk tokrat dal deset. Preprosto sem presrečen, toda že v torek me v Indiji čaka nov turnir in upam, da mi tudi v Goi uspe ponoviti dobre igre,” je bil po zmagi dobre volje “kralj” Montreuxa.

Freitas, ki je proti Jorgiću dobil zadnja dva medsebojna dvoboja, lani na evropskih igrah v Krakovu in turnirju v Astani, v četrtfinalu pa izločil evropskega prvaka Nemca Dang Qiuja, je imel očitno nekaj težav s počutjem, saj ni nudil nikakršnega odpora.

V finalu je evropskega podprvaka čakal peti nosilec Möregardh, ki je v polfinalu ugnal Francoza Alexisa Lebruna (ta je pred tem izločil prvega nosilca, svojega brata Felixa, osmega igralca sveta).

Prvi niz je sicer izgubil, po izenačenju na 1:1 v nizih pa so bili bržkone odločilni trenutki v tretjem nizu, ko je Slovenec po zaostanku s 3:5 osvojil šest točk zapovrstjo, nato pa je predvsem prevzel nadzor nad igro in rezultatom. Na koncu je dvoboj dobil s 4:1 (-9, 8, 6, 7, 7).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!