Jorgić živel nevarno, za preboj v finale ugnal Nemca

Drugi športi 5. Nov 202221:10 > 21:21
Foto: Aleš Fevžer

Darko Jorgić, deseti igralec svetovne lestvice v namiznem tenisu, se je na odprtem prvenstvu Slovenije v Novi Gorici uvrstil v finale, kjer ga čaka Japonec Hiroto Shinozuka. V polfinalu je premagal Nemca Benedikta Dudo s 4:3 (7, 4, -10, -8, -8, 8, 5).

Jorgić je obračun proti Nemcu Benediktu Dudi začel odlično in dobil prva dva niza. Toda Duda se ni predal in obrnil izid sebi v prid in v šestem nizu lovil presenetljivo zmago.

V ključnih trenutkih se je Jorgić zbral, najprej dobil šesti niz, nato pa še suvereno dobil odločilni sedmi niz za preboj v finale.

V finalu se bo v nedeljo pomeril z Japoncem Horitom Shinozujem, ki je v polfinalu prav tako v tesnem obračunu s 4:3 ugnal rojaka Mizukija Oikawo.

Hrastničan bo skupaj s Čehom Tomašem Polanskim igral tudi v finalu dvojic, potem ko sta Japonca Oikawa in Yuta Tanaka polfinalni dvoboj zaradi poškodbe slednjega predala brez boja.

WTT Contender Nova Gorica

Polfinale:

Darko Jorgić – Benedikt Duda 4:3 (7, 4, -10, -8, -8, 8, 5)

Pot v polfinale veliko lažja kot v finale

Darko Jorgić je za preboj v polfinale s 3:0 (10, 7, 9) premagal Francoza Cana Akkuzuja. Že lani se je na turnirju v Laškem v predtekmovanju meril s Francozom, ki je zdaj zdrsnil iz najboljše stoterice igralcev na svetu. Že po petkovem zahtevnem dvoboju s Hrvatom Pucarjem, ki je imel najmanj v prvem nizu igro v svojih rokah, je Jorgić opozoril, da bo prvi sobotni dvoboj precej drugačen od petkovega.

Z zelo zahtevnimi servisi je bil Francoz kar nekaj časa velika uganka za Jorgića, ki je ob podpori gledalcev rešitve našel že v prvem nizu, ki ga je končal pri 10, v preostalih dveh pa je bila njegova prednost ravno pravšnja, da ni bilo nobenega posebnega vznemirjanja v dvorani.

V zadnjem nizu je Francoz sicer vzel minuto odmora, nato nanizal štiri točke zaporedoma. Celo povedel je za točko, ampak Jorgićeva kakovost je v tem trenutku višja kot Francozova in to se je videlo v hitri zmagi.

Že ob prihodu v dvorano je Hrastničana razveselila novica, da je že finalist med moškimi dvojicami, kjer je tokrat združil moči s Čehom Tomašem Polanskim, s katerim skupaj igrata tudi v nemškem zveznem ligašu Saarbrücknu.

Komentari

Vaš komentar