77 dni pred začetkom OI v Tokiu še vedno izredno stanje

Drugi športi - ostalo 7. Maj 202115:20 0 komentarjev
Christof Koepsel, Getty Images Sport

Japonske oblasti so slabe tri mesece pred začetkom olimpijskih iger zaradi pandemije koronavirusa izredno stanje v Tokiu podaljšale do 31. maja.

Japonski premier Jošida Suga je sporočil, da oblasti zaradi povečanja okužb s koronavirusom v Tokiu podaljšujejo izredno stanje do 31. maja. Poleg japonske prestolnice, ki bo poletne olimpijske igre gostila čez manj kot 80 dni, je enak ukrep doletel tudi prefekture Osake, Kjota, Hjoga, Aičija in Fukuoke.

Ukrep bi lahko vplival tudi na napovedani obisk predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomasa Bacha, pa je sporočil predsednik organizacijskega odbora Tokia Seiko Hašimoto. “Mislim, da bi prihod v času izredno zahtevne situacije lahko čustveno močno obremenil predsednika Bacha,” je na današnji novinarski konferenci povedal Hašimoto.

Prvi mož Moka je svoj obisk Japonske napšovedal za 17. maj, ko bo v Hirošimi potekala ceremonija predajanja olimpijske bakle, vendar pa Nemec svojega prihoda uradno še ni potrdil. Hašimoto je še povedal, da bodo prireditelji iger skrbno spremljali epidemiološko sliko v državi, na podlagi tega pa tudi sprejeli končno odločitev o tem, ali bodo lahko olimpijske igre v živo spremljali tudi gledalci.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!