Selby in Higgins v ponovitvi finala izpred 10 let

Getty Images

V finale svetovnega prvenstva v snukerju sta se uvrstila branilec naslova Mark Selby in John Higgins.

Mark Selby si je vstopnico za finale zagotovil v ponovitvi lanskega finala in v polfinalu s 17:15 ugnal Kitajca Dinga DžunhuijaJohn Higgins je v drugem polfinalu popolnoma deklasiral Barryja Hawkinsa, saj je bil boljši s kar 17:8.

Ding, ki je na začetku leta zaradi raka ostal brez mame, je v Sheffield prišel z jasnim ciljem, da osvoji še edini večji naslov, ki mu manjka in ga posveti prav mami. V četrtfinalu je tako deklasiral Ronnieja O’Sullivana, dobro pa začel tudi polfinalni obračun, saj je uvodni del dobil s 5:3.

V drugem deli je Kitajec povsem popustil, Selby je prevzel pobudo in štirimi zaporednimi igrami prišel do prednosti, ki je ni več izpustil. Ding je sicer izenačil na 12, a je Selby nato rutinirano prišel do novega finala.

Dvoboj je bil zelo zahteven, kar je po koncu priznal tudi Selby: “To je bil res težek obračun. Star sem komaj 33 let, a se počutim 53. Adrenalin je res na visoki ravni, težko že čakam na finale. Lahko le sanjam, da bi se še tretjič dokopal do te lovorike.

V drugem polfinalu je Higgins začel silovito, dobil štiri igre, nato rahlo popustil, a se znova zbral in se zanesljivo uvrstil v finale. 

V finalu je favorit Selby, ki je v zadnjih letih odigral več pomembnih dvobojev in zna dobro igrati tudi pod pritiskom. Finale se igra na 18 dobljenih iger, začne pa se danes ob 15:00. Zmagovalec bo znan v ponedeljek zvečer.