Slovenija v sredo ob 10. uri v boj za 17. medaljo

ZSIS

V sredo bomo na 15. evropskem prvenstvu v namiznem tenisu za športnike invalide v Laškem videli le še finalne odločitve.

Med njimi je tudi tista ob 10. uri, ko se bo Slovenija z Nemčijo pomerila za bron v ekipni tekmi (dekleta, razred 4-5).

Tekmovalke in tekmovalci so že v torek napovedali, da nas čaka izjemna sreda, ko se bo jutri prvenstvo stare celine tudi sklenilo. Tudi za Slovenijo, ki v ženski konkurenci v razredu 4-5 računa na bronasto odličje. Zato pa bo morala naša dvojica, ki jo tvorita Barbara Meglič in Andreja Dolinar, premagati nemški par Sandra Mikolaschek in Lisa Anna Maria Hentig.

Upam, da sva se dobro pripravili. Premagava pa jih lahko tako, da dobro zaigrava še v dvojicah. Sicer bo zelo težko. Pri dvojicah bova dali vse od sebe. Potem rabiva le še eno zmago posamično,” je optimistično razpoložena Megličeva.

Upam, da nama uspe zmagati v dvojicah. To je edina pot do uspeha,” dodaja Dolinarjeva, obe pa stavita na močno pomoč navijačev: “Navijači so se dosedaj vedno izkazali, verjamem, da se bodo tudi tokrat in naju podprli!

Nemki sta brez vsakega dvoma zelo kvalitetni. Sandra Mikolaschek je to dokazala že s srebrom v posamični konkurenci. A to naših tekmovalk ne gane – tekmici spoštujeta, a sta odločni v nameri, da Sloveniji priborita 17. namiznoteniško kolajno z evropskih prvenstev. Prvo je leta 2001 osvojila Andreja Dolinar, vseh 16 pa so osvojila prav dekleta! Nihče v Laškem ne bi imel nič proti, da ostane pri tej tradiciji.

V moški konkurenci sta tekmovanje na 15. evropskem prvenstvu v namiznem za športnike invalide sklenila Primož Kancler in Bojan Lukežič. V kategoriji 3 sta priznala premoč švedski dvojici, 2:0 je bilo. “Borila sva se, skušala sva. Švedska je neugodna. Ni šlo, tekme je konec, misliva na nadaljevanje sezone. Škoda le, ker v dvojicah nisva izkoristili najinih priložnosti,” je poraz obžaloval izkušeni Bojan Lukežič.