Slovenske blagovne znamke so Ilka, Dragić in NK Maribor

Getty Images

Prvi dan Sporto konference v Portorožu se je končal z razglasitvijo najmočnejših športnih blagovnih znamk v Sloveniji. Med ženskami je nagrado prvič prejela alpska smučarka Ilka Štuhec.

Lepo je priti po to nagrado, a še lepše bi bilo biti kje drugje. Seveda hvala lepa za ta izbor in za nagrado, ki ni samo moja, ampak od cele ekipe,” je na prireditvi med drugim povedala svetovna prvakinja v smuku, ki se je oktobra poškodovala in v olimpijski sezoni ne bo tekmovala.

Pri moških je nagrado dobil košarkar Goran Dragić, ki je bil najboljši že leta 2013, med ekipami pa nogometaši Maribora, ki so že šestič najmočnejša ekipna blagovna znamka.

Na konferenci so že petič razglasili tudi najboljše blagovne znamke za sosednjo Hrvaško in za Srbijo. Na Hrvaškem je “brand leta” tretjič postal nogometaš Luka Modrić, atletinja Sandra Perković in hokejski klub KHL Medveščak Zagreb.

V Srbiji med športniki na vrhu ostaja teniški igralec Novak Đoković, tretjič je naziv prejela atletinja Ivana Španović. Med športnimi klubi v Srbiji pa je naziv košarkarjem Crvene zvezde odvzel nogometni klub.

Tuji zvezdnik večera na prireditvi v Portorožu je bil nekdanji nigerijski nogometni zvezdnik Nwankwo Kanu, afriški nogometaš leta 1999, ki je predstavil svojo fundacijo, ki pomaga pri operacijah srca pomoči potrebnim – Kanu Heart Foundation. Kanu je podelil tudi nagrado za najboljše sodelovanje v sponzorskem projektu, ki sta ga prejela NK Maribor in Pivovarna Laško.