Gimanstični trener zlorabljal svoje fante in dekleta!

Twitter

Nekdanji trener brazilske gimnastične reprezentance je v ponedeljek izgubil službo v klubu, potem, ko je bil obsojen, da zlorablja svoje varovanke in varovance.

Nekdanji trener brazilske gimnastične reprezentance je v ponedeljek izgubil službo v klubu, potem ko je brazilska televizija TV Globo poročala, da je spolno zlorabljal mlade telovadce. Dan po objavi poročila, TV Globo je objavila pričevanja več kot 40 telovadcev, je Fernando Lopes dobil nogo pri klubu MESC, kjer je deloval več kot dve desetletji.

Pri TV Globo, za katero je po štirimesečni preiskavi 42 mladih telovadcev spregovorilo o različnih oblikah spolne zlorabe, največkrat neprimernem dotikanju med in po treningih, so v oddaji Fantastico še potrdili, da so tožilci v Sao Paulu odprli preiskavo.

Oglasil pa se je dokaj hitro tudi trener De Carvalho Lopes, ki je v pogovoru za oddajo zanikal vse obtožbe, in dejal: “da ima čisto vest in dodal, da bodo morali telovadci dokaze predstaviti na sodišču”. “Nikogar nisem ne zlorabil ne posilil,” je dejal Lopez v oddaji Fantastico.