Futsal: Dobovec do novega pokalnega naslova

Twitter

Malonogometaši državnih prvakov ekipe Dobovcec MB Monting so v Podčetrtku s 3:1 premagali Maribor in se veselili nove pokalne lovorike.

Sklepno dejanje 24. sezone pokalnega tekmovanja v futsalu pod okriljem Nogometne zveze Slovenije je postreglo z izjemno kakovostno, čustveno tekmo.

V finalu pokala Terme Olimia v Podčetrtku sta se pomerila Dobovec MB Monting in FutureNet Maribor, zmage – svoje druge v pokalu – so se veselili nogometaši Dobovca, ki so slavili s 3:1.

V prvem delu srečanja so imeli več od igre nogometaši Dobova, premoč pa kronali šele v 28. minuti, ko je zadel Klemen Duščak. Mariborčani so dokaj hitro izenačili, tri minute kasneje je zadel Uroš Kroflič.

Zaradi spora s sodnikom in nekaj močnih besed je bil takoj po golu Mariborta izključen trener Dobovca Kujtim Morina.

Pet minut pred koncem je po izjemnem samostojnem prodoru v polno meril Kristijan Čujec in Mariborčane prisilil k bolj napadalni igri, povsem ob koncu pa tudi v igro z letečim vratarjem.

Štajerci so napadali brez Mateja Fiderška, ki je krvavel iz nosa, namesto izenačujočega zadetka pa je iz svoje polovice v prazno mrežo zadel Žiga Čeh in 15 sekund pred koncem je bil zmagovalec odločen. Dobovec letos cilja na dvojno krono, saj vodi tudi v državnem prvenstvu.