Janja Garnbret dobila VSE preizkušnje na balvanih!

Getty Images

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je v Vailu na najlepši možen način zaključila sezono z zmago na zadnji preizkušnji. In s tem v letošnji sezoni dobila prav vse tekme na balvanih.

Janja Garnbret je na najlepši možni način sklenila sezono svetovnega pokala v balvanskem plezanju, z novo zmago. Slovenska športna plezalka je v Vailu nadaljevala niz nepremaganosti s šesto zmago v sezoni po vrsti. Kot prva v zgodovini je zmagala na prav vseh tekmah svetovnega pokala v balvanskem plezanju v koledarskem letu.

V zadnjih 13 mesecih je zmagala na vseh tekmah na balvanih, na katerih je nastopila. V tem nizu je postala tudi balvanska svetovna prvakinja septembra lani v Innsbrucku.

V svetovnem pokalu na balvanih, takšen niz nepremaganosti še ni uspel nobenemu plezalcu ali plezalki. To je sedaj uspelo Korošici pri svojih komaj dopolnjenih 20 letih je vpisala 25. zmago v svetovnem pokalu.

Balvanski globus, za dobljeni seštevek, prvega v karieri je osvojila že pred Vailom, v Koloradu pa je vpisala še nov mejnik v športnem plezanju.