Slovenski navijači v Tokio z Luko Špikom

Getty Images

Olimpionik in eden najboljših slovenskih športnikov Luka Špik je sprejel čast ter se odzval vabilu Olimpijskega komiteja Slovenije, da skupaj z navijači odleti v Tokio kot vodja navijaškega letala.

Luka Špik je nekdanji veslaški šampion, olimpionik in udeleženec treh olimpijskih iger. Luka je bil skupaj z Iztokom Čopom član treh olimpijskih reprezentanc Slovenije in kot pravi sam so mu tiste v Sydneyu zagotovo ostale v najlepšem spominu.
Avstralija je nekdanjemu veslaškemu šampionu zagotovo pustila najlepši pečat saj je Luka, ki sedaj živi in dela v Londonu, ravno v ”deželi tam spodaj” v dvojnem dvojcu dosegel uspeh kariere. Zlata olimpijska kolajna, ki sta ji sledili še srebrna v Atenah leta 2004 in bronasta v Londonu 2012 so Luko izstrelila med najboljše slovenske športnike, ki so zaznamovali tudi mednarodni veslaški svet.
Po umiku iz sveta veslanja je napočil čas, da se Luka vrne v olimpijske vode; tokrat za ”krmilom” navijaškega letala. Veseli smo, da je naš olimpionik in eden najboljših slovenskih športnikov sprejel čast ter se odzval vabilu Olimpijskega komiteja Slovenije, da skupaj z navijači odleti v Tokio kot vodja navijaškega letala!
Luka bo tako nasledil Saro Isaković, ki je kot vodja spremljala navijače v sončni Braziliji ter Tomaža Razingerja, ki je skupaj z športnimi navdušenci preganjal mraz v Pjongčangu. Luka se bo tako vpisal v olimpijsko zgodovino kot vodja slovenskih navijačev XXXII. Olimpiade v Tokiu na Japonskem.

Uradna agencija Olimpijskega komiteja Slovenije, ki v sodelovanju s krovno športno organizacijo skrbi za aktivnosti in program navijaškega letala je agencija Kompas, ki je tudi za Tokio pripravila pester in zanimiv program. Navijači si bodo med drugim lahko ogledali tekmovanja v cestnem kolesarstvu (kronometer), kajak – slalom na divjih vodah, navijali za slovensko košarkarsko ali rokometno reprezentanco (v kolikor se uvrstijo na olimpijske igre), olimpijski teden pa bodo zaključili z obiskom Slovenske hiše na znameniti Ginzi v središču Tokia.