Trkajev “Ta tempo” za spodbudo v času epidemije

Facebook

Slovenski raper Trkaj je na družbenih omrežjih predstavil himno slovenskih parašportnikov z naslovom "Ta tempo", ki je nastala za promocijo slovenskega športa invalidov.

V trenutnih razmerah spopadanja z epidemijo koronavirusa se je Zveza za šport invalidov Slovenija – Slovenski paralimpijski komite (Zveza ŠIS-SPK) na pobudo Trkaja odločila, da skladbo javnosti predstavi kar zdaj in nas vse spodbudi, da v času samoosame boljše počutje poiščemo v gibanju.

Zaradi trenutnih omejitev bi bila običajna koncertna predstavitev nemogoča, zato se je Trkaj odločil, da skladbo prvič predstavi tam, kjer se nas v teh dneh večina pogosto zadržuje – na družbenih omrežjih. Premiero je v živo spremljalo kar 500 ljudi, v prvi uri pa si je besedilni videospot ogledalo že 1000 ljudi. Med njimi so bili tudi številni parašportniki, ki jim je himna prvenstveno namenjena. Ti so, kot je bilo razbrati iz množice komentarjev, nad himno izjemno navdušeni.

Ob predstavitvi je Trkaj povedal, da je bil izvorni cilj dvigovati prepoznavnost parašporta in zbuditi večje zanimanje za spremljanje paralimpisjkih iger. Ker je ta največji športni dogodek, ki bi nas moral navduševati letos poleti, žal prestavljen, je Zvezi ŠIS-SPK predlagal, da himno posvetijo kar vsem, ki v tem času rabijo spodbudo.

“Pri nastajanju himne so mi bili v navdih športniki invalidi in preizkušnje, ki jih vsakodnevno premagujejo na svoji poti. Zdaj pa smo se v preizkušnji znašli vsi. Prav glasba nam lahko pomaga, da iz nje izidemo še močnejši. Naj vam prinese eksplozijo pozitivne energije, motivacije in samozavesti! Tudi v časih, ko moramo ostajati doma, naj drugačen teren ne bo izgovor, da odnehamo s športom!” je ob izidu povedal Trkaj.

ZSIS

 Zveza ŠIS-SPK je Trkajevo pobudo z veseljem podprla, saj tako lahko skladba, ki je nastala za motivacijo in promocijo parašportnikov, zdaj spodbuja širši krog ljudi. Ohranjanje zdravega duha v zdravem telesu je v trenutni situaciji namreč pomembno za vse nas.

Zato se je Zveza ŠIS-SPK odločila tudi, da himno ponudi vsem slovenskim športnim organizacijam in šolam za brezplačno uporabo na njihovih dogodkih.

Že ob prvem poslušanju himne smo vedeli, da ta skladba ne nagovarja zgolj parašportnikov, temveč vse, k v življenju potrebujejo dodatno energijo za korak naprej. Z izbruhom pandemije covid-19 se nam je to še dodatno potrdilo Trkaj nam s svojo glasbo pomaga, da tudi v težkih časih ne izgubimo motivacije, in spodbuja, da držimo tempo ne glede na vse,” je povedal Damijan Lazar, predsednik Zveze ŠIS-SPK.

Predvidoma jeseni bo skladba dobila tudi uradni videospot, s katerim bomo skupaj odštevali do paralimpijskih in olimpijskih iger poleti 2021.

Danilo Kesić / ZŠIS-POK