Ronnie je na vrhuncu boljši od Trumpa

Linnea Rheborg, Getty Images Sport

Fantastične partije Judda Trump so v zadnjih letih navdušile svet snookerja, vendar sta dva velikana tega športa prepričana, da je Ronnie O'Sullivan na svojem vrhuncu še vedno boljši igralec od 30-letnika iz Bristola.

Številni menijo, da je Ronnie O’Sullivan najboljši igralec snookerja v zgodovini, a nemalo je tudi tistih, ki menijo, da ga bo mladi Judd Trump v prihodnjih letih še presegel.

O temu, kdo je najmočnejši, ko igra na vrhuncu, sta se pogovarjali dve ikoni športa – Škot Stephen Hendry in Anglež Steve Davis.

Judd je psihično zelo močan in izboljšal je način, na katerega vodi svoje dvoboje. Ko bi bila oba na svojem vrhuncu, bi jaz vseeno dal manjšo prednost Ronnieju,” je izjavil edini človek, ki je svetovno prvenstvo osvojil sedemkrat – Stephen Hendry.

Ko je Ronnie na vrhuncu, on vedno zmaguje. Edini, ki se je ahko zpoerstavil Roonieju, ko je on vladal, je bil John Higgins. On je imel potrebno igro za ‘Raketo’. Da bi moral sedaj igrati proti njima, bi ju sovražil, toda sedaj lahko uživam v njunih neverjetnih partijah. Ko sem bil na vrhuncu, sem mislil, da nihče ne bo boljši od mene, toda stvari so se spremenile. Tudi ti, Stepehn, si bil fantastičen v svojem času,” je dejal šestkratni zmagovalec svetovnega prvenstva Steve Davis.

O’Sullinvan je v karieri osvojil 36 turnirjev, medtem ko je Trump zbral 17 zmag na rangiranih turnirjih in je od avgusta 2019 prvi igralec sveta.

Lahko Trump v prihodnjih letih še nadgradi uspehe O’Sullivana?