Janja Garnbret z impresivno predstavo do nove zmage

Drugi športi - ostalo 3. Jul 202122:06 > 23:14 0 komentarjev
Janja Garnbret
(Foto: Guliverimage)

Janja Garnbret je zmagala na tekmi svetovnega pokala v težavnosti v Villarsu v Švici. Prva slovenska zvezdnica vertikale je vpisala četrto zmago v tej sezoni, kar je odlična popotnica za olimpijske igre v Tokiu, na katerih bo glavna slovenska kandidatka za zlato odličje.

“Prvi vtisi po tekmi so super. Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje na tekmi preplezala vse štiri smeri. Se mi zdi, da je bil res perfekten vikend. Sem ‘ful’ uživala, počutila sem se dobro,” je bila v prvi izjavi zadovoljna Garnbretova.

“Smer v finalu iskreno povedano ni bila težka. Je bila kar lahka. Seveda se glava malo poigra s tabo, ko veš, da je tekmovalka pred tabo splezala smer. Tako da sem bila malce nervozna, ampak potem, ko sem začela smer, mislim, da sem plezala tekoče, bila sem res zbrana, hotela sem uživati v vsakem gibu in nisem smela narediti nobene napake, ker si jo v taki smeri ne smeš privoščiti,” je še dodala.

“Sem res zadovoljna s celotno tekmo, tudi s hitrostjo, saj sem osvojila svoj osebni hitrostni rekord, prvič sem šla pod osem sekund, v težavnosti pa sem dobila še eno potrditev, kar se mi zdi odlična popotnica za Tokio. Sem pa zelo zadovoljna z vsemi tekmami letos in grem v Tokio res samozavestna,” je še dodala.

Kar polovica finalistk Slovenk

Od osmih finalistk tekme v Villarsu je bila polovica Slovenk. Vita Lukan je osvojila peto mesto, Lučka Rakovec in Mia Krampl, ob Garnbretovi druga slovenska predstavnica na OI, pa sta slovenske nastope v finalu zaokrožili na sedmem in osmem mestu.

Garnbretova je na tekmi zmagala z impresivno predstavo štirih osvojenih vrhov. Garnbretova je bila edina, ki je prevladovala v prav vseh treh krogih tekmovanja v Villarsu. V uvodnem krogu je osvojila vrhova obeh kvalifikacijskih smeri, v polfinalu je smer splezala od prvega do zadnjega oprimka. Z osvojenimi tremi vrhovi smeri, edina s takšnim dosežkom tako med ženskami kot moškimi, je napredovala v finale, v katerem je kot zadnja na startu osvojila vrh smeri za novo zmago.

Vrh je v finalu osvojila tudi Italijanka Laura Rogora, a je Garnbretovi pripadlo prvo mesto na podlagi boljše predstave v prejšnjih krogih. Italijanska predstavnica je bila druga, tretje mesto je pripadlo Američanki Natalii Grossman.