Neomajni Coates: Olimpijske igre bomo izpeljali

John Coates (Foto: Guliver Images)

Podpredsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) John Coates je danes zatrdil, da bodo olimpijske igre v Tokiu kljub pandemiji koronavirusa in izraziti nenaklonjenosti japonske javnosti letos nedvomno izpeljane.

Ker na Japonskem oblasti nikakor ne uspejo zajeziti širjenja koronavirusa, mnogi močno dvomijo v uspešno izvedbo poletnih olimpijskih iger v Tokiu. A podpredsednik Moka John Coates je po pisanju tiskovne agencijo Reuters odločen, da športnega dogodka, ki se prične čez manj kot tri mesece, nič ne more zaustaviti.

“Zagotovo jih bomo izpeljali,” je ob po obisku Olimpijskega komiteja Avstralije v Sydneyju dejal funkcionar Moka. “To je predsedniku ZDA pred dvema ali trema tednoma obljubil tudi japonski premier. Enako je zatrdil tudi Moku,” je poudaril.

Coates je prav tako izrazil prepričanje, da so zdravstveni ukrepi, ki bodo veljali v času olimpijskih iger vodilo za uspešno in varno izvedbo tekmovanja. Kljub temu se je dotaknil tudi vse večjega nasprotovanja japonske javnosti, ki si želi vnovično prestavitev iger. “To je zagotovo zaskrbljujoče. A verjamem, da obstaja korelacija med tistimi, ki jih skrbi za svojo varnost in tistim, ki so na Japonskem že bili cepljeni. Prepričan sem, da se bo s prihodom večjih odmerkov cepiv tudi to popravilo,” je pojasnil Coates.

Vodja Mokove koordinacijske komisije za igre je v zaključku pogovora z novinarji sicer ovrgel namigovanja, da želi Mok zaradi obveznosti do pokroviteljev in donosnih televizijskih pravic igre v Tokiu izpeljati za vsako ceno. “Če bi bilo to res, bi olimpijske igre izvedli že lani, česar pa nismo napravili. Ne želim si, da bi otroci zamudili te življenjske priložnosti. To počnemo, da izpolnimo njihove sanje,“ je sklenil Coates.

Komentari

Vaš komentar