Garnbret turnejo na Kitajskem kronala z dvojčkom zmag

Drugi športi 14. Apr 202414:15 0 komentarjev
Janja Garnbret
Foto: Profimedia

Janja Garnbret je na najboljši možni način z dvema zmagama na dveh tekmah začela sezono svetovnega pokala v športnem plezanju. Kitajsko turnejo je v začetku tedna odprla s prepričljivo zmago v disciplini balvani v Keqiau. Odlično formo je prenesla tudi v Wujiang, kjer je danes zmagala še v težavnosti za popoln teden v Aziji.

Petindvajsetletna Slovenka je razred zase v športnem plezanju. Edina tako med ženskami kot moškimi je v soboto osvojila vrh polfinalne smeri.

Garnbret je bila na drugi postaji kitajske turneje z osvojenima vrhova najboljša že v petkovih kvalifikacijah.

V finalu je šla zadnja v steno ter še enkrat potrdila, zakaj je najboljša in najbolj vsestranska športna plezalka. Garnbret je kot edina osvojila vrh smeri.

Solidna tudi Mia Krampl

Domačinka Zhilu Luo je na drugem mestu odnehala šest oprimkov nižje v steni, z dosežkom 44+, tretja Chaehyun Seo iz Južne Koreje je segla po višini 43+.

Janja Garnbret
Foto: Grega Valančič

Slovenska šampionka se je v nedeljo veselila 43. zmage v svetovnem pokalu, kar je največ med vsemi. To je bila njena že 27. zmaga v težavnosti, v torek je svojo statistiko pred tem dopolnila s 16. zmago na balvanih.

V prvem finalu v tej sezoni sta tekmovali dve Slovenki. Mia Krampl, ki je bila 20. po kvalifikacijah, je v finale napredovala kot osma najboljša. Osmo mesto, z dosežkom 34+, je bila tudi njena končna uvrstitev.

Edini slovenski polfinalist med moškimi Luka Potočar je izboljšal svojo uvrstitev iz kvalifikacij, ko je s 26. mestom še ujel polfinalni krog. Tekmovanje je končal na 15. mestu. Martin Bregant je tekmo končal na 51. mestu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!