Garnbretova do nove zmage

Drugi športi 25. Jun 202120:55 > 21:58 0 komentarjev
Garnbretova se veseli nove zmage v svetovnem pokalu. Foto: Twitter

Na četrti tekmi svetovnega pokala je v Innsbrucku tekmo v težavnostnem plezanju dobila Slovenka Janja Garnbret. 22-letna Korošica je kot edina dosegla vrh finalne smeri. Preostali slovenski predstavnici v finalu Vita Lukan in Lučka Rakovec sta zasedli šesto in osmo mesto.

Garnbretova, ki je prva slovenska favoritinja za zlato na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu, je edina v ženski konkurenci osvojila vrhova obeh ženskih kvalifikacijskih smeri. Tudi v polfinalu je 22-letna Korošica ubranila vodstvo. Sicer ni osvojila vrha smeri, je bila pa njena višina 42+ najboljši dosežek ženskega polfinala.

Najboljše je Slovenka prihranil za finalni nastop, ko je kot edina dosegla vrh (višina 47) finalne, 15 metrov visoke smeri. Vrv je v zadnji oprimek vpela v zadnjih sekundah. Na drugem mestu je končala Američanka Brooke Raboutu (višina 40), tretja je bila Japonka Akijo Noguči (višina 33+) Preostali Slovenki v finalu sta storili napaki, Vita Lukan je tako končala kot šesta (višina 19+), zadnje, osmo mesto (višina 13+) med finalistkami je zasedla Lučka Rakovec. Garnbretova je osvojila že 28. zmago v svetovnem pokalu, od tega jih ima šestnajst v težavnosti, dvanajst pa v balvanih.

Slovenka v finalu ni imela konkurence. Foto: Daniel Gajda / Mednarodna zveza za športno plezanje

“Finalna smer mi je bila zelo všeč že na ogledu. Z današnjim plezanjem sem zadovoljna, saj je šlo vse gladko. Po dolgem premoru od tekem v težavnosti sem se dobro znašla, zelo vesela sem te zlate kolajne. Dobro sem nastopila tako v polfinalu kot finalu, tako da sem res nastopila le, kot sem želela,” je v prvem odzivu po zmagi povedala Garnbretova.

V moški konkurenci je od Slovencev nastopil Luka Potočar (mladinski prvak iz leta 2019), ki je z višino 27+ zasedel sedmo mesto. Zmagal je domačin Jakob Schubert (višina 47+), razočaral pa je prvi favorit Čeh Adam Ondra, ki je imel veliko težav pri oprimku na višini 17 in zasedel je zadnje, osmo mesto.

Jutri tekmovalke in tekmovalce čaka še nastop v balvanskem plezanju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!