Pred Pio Babnik zadnji veliki turnir sezone

Drugi športi - ostalo 3. Avg 20229:34 0 komentarjev
Pia Babnik
Pia Babnik Foto: Murad Sezer/Reuters

Najboljše golfistke sveta, med njimi tudi Pio Babnik, od četrtka do nedelje čaka zadnji veliki turnir sezone. Na prvenstvu Velike Britanije oziroma AIG Opnu si bodo udeleženke razdelile 6,8 milijona dolarjev, zmagovalka pa bo domov odšla bogatejša za dober milijon dolarjev.

Osemnajstletna Ljubljančanka bo letos prvič odigrala vseh pet “majorjev”. Na prvem aprila, Ana Inspiration, je zablestela s tretjim mestom, na prvenstvu PGA se ni prebila v rez, na prvenstvu ZDA ter prvenstvu Evian pa je zabeležila 44. oziroma 54. mesto.

Pia Babnik, ki zaseda 48. mesto na svetovni lestvici profesionalnih igralk golfa, je lani prvič nastopila na prvenstvu Velike Britanije, najstarejšem “majorju” v koledarju profesionalnih golfistk, vendar se po dveh dneh ni prebila v zgornji del nastopajočih.

“Igrišče Muirfield mi je zelo všeč. Je široko in dovolj razgibano, kot vedno na Škotskem pa bo odločilni faktor igralo vreme oziroma veter. Dala bom vse od sebe, skušala uživati v igri, na koncu pa bomo videli, kam me bo to prineslo. Brez dvoma se lahko zadnjega majorja lotim sproščeno, saj sem prvi del sezone odigrala nad pričakovanji,” je iz Edinburga povedala Pia Babnik.

Tako kot pri moških so tudi ženski “majorji” letos šli v roke različnim tekmovalkam.

The Chevron Championship je osvojila Američanka Jennifer Kupcho, US Open Novozelandka Minjee Lee, prvenstvo PGA Chun In-gee iz Južne Koreje, prvenstvo Evian pa Kanadčanka Brooke Henderson.

Moški zmagovalci “majorjev” 2022 so Američana Scottie Scheffler (masters) in Justin Thomas (prvenstvo PGA), Anglež Matt Fitzpatrick (US Open) in Avstralec Cameron Smith (The Open).