Slovenija tudi v Parizu s predstavnico na golf turnirju

Drugi športi 26. Maj 202419:46 0 komentarjev
Ana Belac
Foto: AP Photo/Michael Woods via Guliver

Po Pii Babnik v Tokiu bo imela Slovenija tudi na olimpijskih igrah v Parizu svojo predstavnico na golf turnirju. Portorožanka Ana Belac si je vozovnico dokončno zagotovila na zadnjih dveh turnirjih evropske turneje. Prejšnji teden je bila šesta v Nemčiji, ta vikend pa je v Franciji zasedla 12. mesto.

Sedemindvajsetletna Belac je že pred turnirjem ta teden ob Ženevskem jezeru z nagradnim skladom 300.000 evrov dosegla svojo najboljšo uvrstitev na lestvici Rolex – 283. mesto, z 12. mestom na turnirju Evian pa bo to uvrstitev še izboljšala.

Glede na sistem uvrščanja na olimpijske igre, ki strmi k čim bolj množični udeležbi držav, je za Slovenijo dovolj uvrstitev med prvih 300 igralk na svetovni lestvici.

Slovenija ima na olimpijskem golf turnirju dve kvoti, kar pomeni, da se lahko Belac pridružita bodisi Pia Babnik bodisi Katja Pogačar. Odločitev po padla v naslednjih treh tednih, dejstvo pa je, da slednji potrebujeta vrhunske dosežke, saj sta obe nad 500. mestom.

Pia Babnik bo naslednji teden edina slovenska predstavnica na drugem majorju sezone, odprtem prvenstvu ZDA. Mesto na olimpijskih igrah si lahko zagotovi z uvrstitvijo med prvih 15 na US Opnu, sicer bo potrebovala na zadnjih dveh turnirjih pred iztekom kvalifikacijskega roka za OI v Rimu in Pragi zmago ali vsaj drugo mesto.

Podobno velja za Katjo Pogačar, ki bo do zadnjega junijskega tedna, torej mesec dni pred OI, nastopila na treh turnirjih evropske serije. Naslednji teden na Švedskem nato pa v Rimu in Pragi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!