Laura Unuk odgovarja užaljenim Srbom

Drugi športi 25. Okt 202310:26 5 komentarjev
Laura Unuk
Foto: Profimedia

Najboljša slovenska šahistka Laura Unuk si je zaradi zapisa na družbenem omrežju Instagram čez noč nakopala gnev srbskih medijev. Ker je njena objava močno razburila, se je sedaj zanjo opravičila.

“Po devetih dneh v Albaniji in 12 dneh v Srbiji sem presrečna, da sem se vrnila v civilizirano Slovenijo. Preživela sem nekaj virusov in 18 zahtevnih partij, a kaplja čez rob so bili toaletni prostori na beograjski avtobusni postaji, za katere se mi še vedno ne sanja, kako se jih uporablja,” je pred dnevi na Instagramu zapisala Laura Unuk.

Njena objava ni ostala neopažena v srbskih medijih, ki so slovensko velemojstrico obtožili, da je užalila njihovo državo, jezo nad njo pa so stresli tudi številni uporabniki družbenih omrežij. “Laura Unuk je z eno samo objavo na noge dvignila celotno regijo,” so senzacionalistično poročali na srbskem portalu Mondo.

Triindvajsetletnica se je sedaj znova oglasila in se v želji, da umiri razgrete strasti, za objavo opravičila. “Četudi gre za absurdno temo, sem videla, da so bili nekateri užaljeni. Seveda nisem želela nikogar prizadeti, šlo je za očitno šalo. Beograd je čudovito mesto in Srbija čudovita država,” je sporočila 23-letnica, ki kljub pogromu, ki ga je doživela v zadnjih dneh, ni izgubila smisla za humor.

“Seveda bi se rada opravičila tudi stranišču na fotografiji,” je še šaljivo pripomnila šahistka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje