Koliko lahko Olimpija zasluži z zmago na Ferskih otokih?

Evropa 25. Okt 20238:05 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Medtem ko se je reprezentančni premor minuli konec tedna končal s prvenstvenimi tekmami, se med tednom nogometni ritem nadaljuje z obračuni v evropskih klubskih tekmovanjih. Del njih je v tej sezoni tudi ljubljanska Olimpija, ki bo jutri v Torshavnu gostovala pri ferski nogometni senzaciji Klaksviku. Za zmaje pa v igri niso samo evropske točke, ki bi podaljšale upe na uvrstitev v izločilne boje, ampak tudi nov košček Uefine finančne pogače, ki bi z zelenimi številkami obarval bančni račun Ljubljančanov.

Nogometaši Olimpije bodo ob 9.00 iz zagrebškega letališča poleteli daleč na sever. V tretjem krogu konferenčne lige bo namreč nasprotnik zmajev ferski Klaksvik, ki v nasprotju z vsemi pričakovanji v tej sezoni nastopa v evropskih tekmovanjih in je v zadnjem krogu celo odščipnil točko favoriziranemu francoskemu Lillu.

A kakorkoli obrnemo, če kje, potem mora slovenski državni prvak ravno proti predstavniku Ferskih otokov iskati evropske točke in na dveh zaporednih tekmah, čez štirinajst dni Klaksvik prihaja v Stožice, loviti priključek z vrhom lestvice in podaljšati upe na evropsko pomlad.

Foto: Aleš Fevžer

Spet so v igri resni denarji

Ob prihajajočem dvoboju z evropskim malčkom iz Ferskih otokov pa še zdaleč ni zanemarljiv niti finančni vidik morebitne zmage na otočju v severnem Atlantiku. Olimpija bi namreč z zmago proti Klaksviku svojo blagajno napolnila z novimi 500.000 evri, morebitna točka bi ji prinesla 166.000 evrov.

Ljubljančani so sicer z uvrstitvijo v konferenčno ligo že zaslužili 2,94 milijona evrov, morebitna uvrstitev v naslednji krog tekmovanja pa bi Olimpiji prinesla še 625.000 evrov, če v skupini končajo kot drugi in 1.250.000 evrov, če končajo kot prvi in se neposredno uvrstijo med šestnajst najboljših ekip.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!