Močan veter poskrbel, da so Patriots spet na vrhu

Ameriški nogomet 7. Dec 20218:24 > 8:26 0 komentarjev
Foto: Mark Konezny-USA TODAY Sports

Močan veter, dež in celo sneg so močno krojili ponedeljkovo nočno tekmo med Buffalo Bills in New England Patriots. Do zmage so prišli gostje iz New Englanda, ki so se z deveto zmago povzpeli na vrh konference AFC.

Vse to je seveda že videno, saj smo New England vajeni gledati na vrhu razpredelnice, a tokrat jim je to uspelo s podajalcem novincem. Mac Jones sicer tokrat ni blestel, saj so se v obeh ekipah bolj kot ne tekme lotili z igro po tleh.

Močan veter, ki je pihal kar 80 km/h, je namreč preprečeval igro po zraku. Patriots so z igro po zraku poskušali vsega trikrat, dva izmed treh poskusov pa je Jones za 19 jardov tudi uspešno zaključil.

Taktika Billa Belichicka je bila, storiti kar je potrebno za zmago in to je bila igra po tleh, s katero so osvojili 224 jardov.  Patriots so v prvih treh četrtinah le enkrat poskusili po zraku, med tekmo pa nanizali 32 zaporednih akcij s tekom. Edini touchdown so dosegli z Damienom Harrisom, ki je pretekel 64 jardov, Patriots pa so se po touchdownu odločili za igranje za dve točki, kar so tudi uspešno pretvorili.

Bills so se v zadnji četrtini približali na štiri točke zaostanka, a sta Adrian Phillips in Myles Bryant s potezama v rdeči coni poskrbela, da je zmaga odšla v New England. Josh Allen je zaključil 15 podaj od 30 poskusov in zbral 153 jardov.

Allen je imel tri minute pred koncem skupaj s soigralci možnost, da pridejo do zmagovalnega touchdowna, a so bili znotraj rdeče cone prisiljeni igrati v četrto. Obramba Patriotsov je dobro prebrala namero Allena, ga prisilila v hiter met, ki je bil s strani Bryanta odbit.

Pats so prišli do sedme zaporedne zmage in utrjenega vodstva v diviziji AFC vzhod, medtem ko Bills kljub slabši igri v zadnjem času poskušajo ostati v boju za končnico. Obenem so se Patriots ob ugodnem razpletu tekmecev povzpeli še na prvo mesto konference AFC.

Liga NFL, 13. teden

Buffalo Bills – New England Patriots 10:14
Atlanta Falcons – Tampa Bay Buccaneers 17:30
Chicago Bears – Arizona Cardinals 22:33
Cincinnati Bengals – Los Angeles Chargers 22:41
Detroit Lions – Minnesota Vikings 29:27
Miami Dolphins – New York Giants 20:9
New York Jets – Philadelphia Eagles 18:33
Houston Texans – Indianapolis Colts 0:31
Las Vegas Raiders – Washington Football Team 15:17
Los Angeles Rams – Jacksonville Jaguars 37:7
Pittsburgh Steelers – Baltimore Ravens 20:19
Seattle Seahawks – San Francisco 49ers 30:23
Kansas City Chiefs – Denver Broncos 22:9
New Orleans Saints – Dallas Cowboys 17:27

Proste ekipe: Carolina Panthers, Cleveland Browns, Green Bay Packers, Tennessee Titans

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!