Le malo zmanjkalo do končne zmage

Drugi športi 25. Sep 202116:14 > 18:49 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Za slovenskim namiznoteniškim igralcem Darkom Jorgićem je nov odličen dan. V polfinalu turnirja WTT Star Contender v katarski Dohi je najprej premagal Južnokorejca Sangsuja Leeja s 4:2, nato pa je v finalu z istim rezultatom izgubil proti Brazilcu Hugu Calderanu.

A drugo mesto na turnirju z zelo močno zasedbo je kljub temu nov velik uspeh Slovenca, 25. igralca sveta. Jorgić je v polfinalu povedel z 1:0 in 2:1, a se je Lee (osmi na svetovni lestvici) vselej uspel vrniti in izenačiti. A Azijec je bil v petem in šestem nizu povsem brez moči, skupaj je osvojil le devet točk in Jorgić se je veselil uvrstitve v finale.

Popoldne ga je tam pričakal Brazilec Hugo Calderano, ki je predtem v polfinalu s 4:1 v nizih premagal Britanca Liama Pitchforda. 25-letnik iz Rio de Janeira je tudi zadnji obračun v Dohi odlično začel in prvi niz dobil z 11:5. Jorgića to ni zmedlo, dobil je naslednja dva niza (11:6, 12:10) in njegove možnosti za končno zmago so se močno povečale. Calderano je našel odgovor, dobil četrti in peti niz (11:9, 11:3) in bil le še enega oddaljen od slavja. V njem je prvi namiznoteniški igralec iz Latinske Amerike, ki se je uvrstil med najboljšo deseterico sveta (trenutno je osmi), povedel že z 8:3, a se je Jorgić vrnil in izenačil na 8:8.

Kljub temu je bil Calderano na koncu boljši, dobil šesti niz z 11:9 in se Jorgiću maščeval za marčevski poraz na podobnem turnirju v Dohi.

Kljub finalnemu porazu zadovoljstvo

“Calderano je igralec, ki ne popušča niti, ko zaostaja z 0:10. Po mojem vodstvu z 2:1 v nizih in 6:3 v četrtem me je nekako začutil v igri, začel je igrati zelo čvrste udarce, na katere nisem imel prave rešitve. Morda sem bil malo preveč pasiven v ključnih trenutkih, vendar si nimam česa očitati,” je za STA povedal Jorgić.

“Ne bi ravno rekel, da je to, da sem imel manj časa za počitek od Calderana, vplivalo na moj poraz, je pa res, da mi malo več odmora med polfinalnim in finalnim dvobojem ne bi škodilo. Vsekakor sem s turnirjem lahko zelo zadovoljen, mislim, da sem prikazal vrhunsko igro. Seveda mi je žal, da sem v finalu ostal praznih rok, toda zaradi tega sveta še ne bo konec, kajti pred mano je še veliko zmag, pa tudi porazov,” je še dodal mladi Hrastničan

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!