Neža Klančar obstala v polfinalu

Drugi športi 28. Jul 202314:15 > 14:30 0 komentarjev
Neža Klančar; FOTO: Guliverimage

Plavalka Neža Klančar je na svetovnem prvenstvu v Fukuoki v polfinalu na 50 m delfin zasedla deseto mesto. Z izidom 25,83 je bila dve stotinki sekunde počasnejša od zjutraj doseženega državnega rekorda, prvi finale v karieri pa se ji je izmuznil za sedem stotink sekunde.

“Z nastopom sem zadovoljna, a moram priznati, da sem si želela še malo hitrejši čas. Že zjutraj sem bila tako hitra in seveda sem si želela tudi finale. A zdaj grem z dvignjeno glavo naprej, saj me jutri čaka še nastop na 50 m prosto,” je po polfinalu povedala 23-letna plavalka Olimpije, ki je imela tudi malce nesreče, saj ob prihodu v cilj ni prišla povsem 100-odstotno na zaključek.

Najhitrejša v polfinalu je bila svetovna rekorderka in branilka naslova Švedinja Sarah Sjöström s 24,74.

V soboto bo Neža Klančar nastopila tudi v kvalifikacijah na 50 m prosto, kjer bo lovila tudi olimpijsko normo 24,70, Tara Vovk pa bo plavala na 50 m prsno.

Janja Šegel je nastope na prvenstvu končala z 28. mestom na 200 m hrbtno z izidom 2:17,20. “Za mano je zadnji nastop na tem prvenstvu. Glede na to, da se nisem veliko pripravljala za to disciplino, sem z odplavanim rezultatom zadovoljna. 150 metrov je bilo zelo dobrih, na koncu pa mi je zmanjkalo malo moči,” je povedala Korošica, ki se je pred tem v Fukuoki prebila v polfinale na 200 m prosto.

Najhitrejša v kvalifikacijah je bila z 2:07,24 Američanka Regan Smith, gladko se je v polfinale prebila tudi branilka naslova Avstralka Kayle McKeown.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!