NHL: sodnik odpuščen, potem ko je mikrofon ujel komentar

Drugi športi 24. Mar 202116:52 > 17:25 0 komentarjev
Tim Peel
Tim Peel

Dolgoletnega sodnika lige NHL Tima Peela so odpustili, potem ko je mikrofon ujel njegov sporen komentar med tekmo Nashville - Detroit.

Sodnik Tim Peel ne bo več sodil v ligi NHL, potem ko je njegov mikrofon ujel komentar, da je “hotel dosoditi kazen” Nashvillu ob njegovi zmagi nad Detroitom (2:0) v torek.

V 5. minuti druge tretjine je Peel dosodil kazen napadalcu Nashvilla Viktorju Arvidssonu zaradi spotikanja branilca Detroita Jona Merrilla v napadalni coni, čeprav je posnetek pokazal, da je Merrill malce odigral.

Nekaj minut kasneje je mikrofon ujel Peela, ki je drugemu sodniku Kellyju Sutherlandu dejal: “Ni bilo veliko, ampak Nashvillu sem hitro hotel dosoditi j****o kazen.”

Podpredsednik lige Colin Campbell je odločitev sporočil v sredo zjutraj, dejal pa je, da Peel “ne bo več sodil tekem lige NHL, ne zdaj, ne v prihodnosti”.

53-letni Tim Peel je svojo upokojitev že prej napovedal za po koncu sezone. Peel je v NHL od oktobra 1999 sodil 1334 tekem.

“Nič ni bolj pomembno od integritete našega športa,” je povedal Colin Campbell. “Obnašanje Tima Peela je v nasprotju vsem principom, ki jih zahtevamo od naših sodnikov in ki jih navijači, igralci, trenerji in ostali, ki so povezani z našim športom, pričakujejo in si zaslužijo. Za njegov komentar ni opravičila, ne glede na kontekst ali namero. N.H.L. bo vedno poskrbel, da bo obvaroval integriteto našega športa.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!