Od izjemnega podajalca in bejzbol lige do lovilca v NFL

Ameriški nogomet 10. Maj 202121:21 > 21:30 0 komentarjev
Twitter

V ligi NFL se obeta ena izmed najbolj neverjetnih vrnitev! Tik pred podpisom pogodbe z ekipo Jacksonville Jaguars naj bi bil nekdanji levoroki podajalec Tim Tebow.

POVEZANO

Ekipa Jacksonvillea je letos na naboru izbirala prva, saj so sezono 2020 zaključili kot zadnji. Vodstvo franšize s Floride se je pričakovano odločilo za podajalca z univerze Clemson, Trevorja Lawrencea, danes pa je v javnost pricurljala vest, o kateri se je šušljalo prav na dan ‘drafta’.

In sicer, da bo jaguarje okrepil nekdanji podajalec ekipe Denver Broncos, Tim Tebow. Ta je moštvo iz Kolorada leta 2011 popeljal do uvrstitve v končnico, kjer so kasneje po podaljšku premagali Pittsburgh, a na tekmi za vstop v konferenčni finale izpadli proti New Englandu.

Tebow se je po koncu sezone preselil k ekipi New York Jets, bil kasneje rezervni podajalec pri ekipah Patriots in Eagles, ob koncu sezone 2015 pa sklenil svojo športno pot v vlogi igralca ameriškega nogometa.

Zadnjih pet let je bil član bejzbol ekipe New York Mets, se potikal bolj po razvojnih ligah – v ligi MLB ni nikdar zaigral – na televiziji se je pojavljal predvsem kot analitik ob tekmah študentske lige ameriškega nogometa NCAA, ali pa kot lik v reklamah.

Glavni razlog za morebitno vrnitev v ligo NFL (pa četudi kot lovilec in bloker na položaju tight end) je dejstvo, da ima Jacksonville novega trenerja. Moštvo bo namreč vodil Urban Meyer, njegov nekdanji mentor pri ekipi Florida Gators, s katero sta leta 2008 osvojila tudi naslov študentskih državnih prvakov.

Tebow je globoko veren kristjan, zelo simpatičen sogovornik in znan tudi po tem, da veliko sredstev daje v dobrodelne namene. Lani se je poročil z južnoafriškim fotomodelom, Demi-Leigh Nel Peters.

Lahko s svojimi potezami javnost spet obnori do te mere, da bo njegova značilna poteza, ko kleči na eni nogi in se z glavo naslanja na pest (tebowing), postala aktualna?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!