Po Rogliču Vismo zapušča še eno ime

Drugi športi 23. Apr 202417:24 0 komentarjev
Jutta Leerdam
Foto: Guliverimage

V taboru nizozemske ekipe prihaja do nove spremembe. Tokrat je v središču pozornosti Jutta Leerdam, ki zapušča drsalno ekipo Jumbo-Visma. 25-letna vrhunska hitrostna drsalka pravi, da je pripravljena na nove izzive v svojem življenju.

Direktor Jumbo-Visme Sven Kramer je po poročanju De Telegraaf sporočil, da so se pogovori res končali. Po njegovih besedah je ekipa drsalki podala lepo ponudbo, a ker je imel Leerdam dvome, so se pogovori predčasno končalli.

“Vedno sem prisluhnila svojim občutkom in vem, kaj želim storiti v prihodnje,” je zapisala zvezdnica hitrostnega drsanja na Instagramu.

Leerdam je bila v preteklosti med drugim svetovna prvakinja in je osvojila več zlatih medalj na svetovnih prvenstvih. Na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2022 je na 1000 metrov osvojila tudi srebrno medaljo.

Jutta Leerdam
Foto: Profimedia

“To, da išče ekipo, je zanjo zelo neprijetno, kar je povezano tudi z visokim standardom, ki si ga postavlja,” je dejal Remy de Wit, tehnični direktor nizozemske zveze za hitrostno drsanje.

“Drsalcem, ki nimajo ekipe in so v najvišji kategoriji, olajšamo delo, saj ji ponujamo prostor za trening. Leerdam zaradi svojih dosežkov sodi v kategorijo s statusom A,” še dodaja De Wit.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!