Izkušeni reprezentant razkril, kako drugačna je Slovenija

Hokej 23. Apr 202415:15 0 komentarjev
Anže Kuralt
Foto: Aleš Fevžer

Slovenski hokejisti bodo priprave na svetovno prvenstvo divizije I zaključili v Franciji. Jutri in v sredo bodo namreč v pariškem predmestju Cergy odigrali dve prijateljski tekmi, nato pa se bodo odpravili neposredno na prizorišče šampionata v Bolzano.

Risi bodo generalki opravili s francosko reprezentanco, še pred odhodom v Pariz pa je misli o že opravljenih pripravah z mediji delil Anže Kuralt.

“Mislim, da smo zelo dobro pripravljeni. Tekme bodo pravi pokazatelj, kje smo. Že te dve v Franciji. Vse prijateljske tekme smo opravili proti ekipam iz elitne divizije. Štiri zmage nam sicer niso dale veliko, saj na prijateljskih obračunih iščeš napake v igri, rezultat ni na prvem mestu. Je pa vedno lepo zmagati. Popraviti moramo še par malenkosti, za to bo poskrbel strokovni štab. Kaj prinašata tekmi s Francijo? Morda bolj vprašanje za trenerje. Mogoče bomo zamenjali kakšno napadalno trojico, za nekaj uigravanja z igralcem več ali igralcem manj. In da popravimo omenjene malenkosti,” je dejal izkušeni reprezentant, ki bo imel pomembno vlogo v napadu, sploh če bo manjkala trojica iz nemškega Bremerhavna.

Kot je dodal napadalec madžarskega Fehervarja, so zdaj že opazne razlike v igri Slovenije pod vodstvom Eda Terglava v primerjavi z nekdanjim selektorjem Matjažem Kopitarjem. “Že prejšnja leta so bili treningi zelo naporni. Ne morem reči, da je zelo drugače. Več poudarka je na sistemu in temu, kako se gibljemo brez ploščka in v obrambni tretjini. To je zelo pomembno na tekmah.”

Terglav Kuralt
Foto: Denis Sadiković

Urnik je risom naklonjen

Slovenija je v teh pripravah sicer še nepremagana, po dvakrat je ugnala Avstrijo in Poljsko. Dosegla je 16 golov, prejela pa le tri. “V igri pet na pet smo dobili zelo malo golov, celo samo enega. Na tekmah bodo šteli detajli. Pomembno bo, kako igramo s ploščkom, tekmecem ne smemo ponujati nepotrebnih priložnosti. V Bolzano moramo priti z veliko samozavesti. Te smo z zmagami dobili veliko. To je velik plus. Dobro se počutimo sami s seboj, tudi trenerji so zadovoljni z nami in našim delom,” je 32-letni Kranjčan ocenil pomembnost zmag na prijateljskih obračunih.

Kljub dvema tekmama z galskimi petelini pa Slovencem (v sredo in četrtek ob 20. uri) misli že malce uhajajo proti Južni Tirolski in nedelji, ko bodo prvenstvo divizije I skupine A odprli s srečanjem proti Južni Koreji (12.30)

“Kolikor sem gledal, nam je razpored v Bolzanu zelo naklonjen. Vedno bomo imeli dovolj časa za počitek. V prvo tekmo moramo odločno, začeti moramo dobro od prve minute. Korejci so zelo neugodni, enkrat so nas že presenetili. Šli bomo tekmo po tekmo, videli bomo, kje smo. Ne smemo si privoščiti spodrsljaja,” je jasno napovedal Kuralt.

Prijateljske tekme Slovenije:

11. april: Slovenija – Avstrija 5:2
12. april: Avstrija – Slovenija 0:6 
18. april: Poljska – Slovenija 0:2
19. april: Poljska – Slovenija
24. april, 20.00: Francija – Slovenija
25. april, 20.00: Francija – Slovenija


Spored slovenskih tekem na SP IA:

28. april, 12.30: Južna Koreja – Slovenija
30. april, 12.30: Slovenija – Romunija
1. maj, 19.30: Slovenija – Italija
3. maj, 16.00 Slovenija – Japonska
4. maj, 19.30 Madžarska – Slovenija


Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!