Počuti se, kot da se mora znova naučiti igrati golf

Drugi športi 29. Maj 20238:01 0 komentarjev
Pia Babnik, foto: Guliverimage

Najboljša slovenska golfistka Pia Babnik, ki jo je na veliko sceno izstrelilo lansko tretje mesto na majorju The Chevron Championship v Kaliforniji, išče pot nazaj do takšnih dosežkov. Kot je sporočila 19-letna Slovenka, se ji je zaradi medicinskih vložkov v čevljih povsem podrl udarec, zdaj pa se počuti, kot da se mora znova naučiti igrati golf.

Kot je Pia Babnik zapisala na Instagramu, njeni dosežki to sezono niso bili odlični.

“Zaradi številnih vaših vprašanj mislim, da je čas, da vam povem, kaj se dogaja z mano. Konec lanskega leta sem zaradi bolečin v nogah in hrbtu dobila medicinske vložke za čevlje. Bolečine so prenehale, kar je super, toda moj udarec se je ob tem povsem podrl,” je razkrila mlada golfistka.

Dodala je, da se počuti, kot da bi se morala znova naučiti igrati golf. “Zadnjih nekaj mesecev sem res trdo vadila, da bi se vrnila tja, kjer sem že bila. Stvari se počasi izboljšujejo, čeprav rezultati morda tega še ne kažejo,” je še povedala.

View this post on Instagram

A post shared by Pia Babnik (@piababnik)

Na zadnjem turnirju evropske turneje v Miamiju se Babnik ni prebila skozi v rez, to sezono ji je uvrstitev v rez uspela le dvakrat.

Kljub temu je zapis končala z optimistično noto: “Glede na to, da bom še naprej trdo delala, upam, da bodo kmalu prišli tudi boljši rezultati.”