Ponosni oče novega šampiona v rožnatem: Od sreče smo jokali

Kolesarstvo 28. Maj 202315:22 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Uroš Skaza

"Vse skupaj je zares lepo doživeti," sreče po velikem uspehu svojega sina Primoža Rogliča na dirki po Italiji ni skrival oče slovenskega kolesarskega asa Polde Roglič.

Primoža Rogliča le še nekaj ur loči do uradne zmage na dirki po Italiji. Slovenski kolesarski šampion je z neverjetno vožnjo na čas na predzadnji etapi spisal zgodovinski uspeh in poskrbel za zgodovinski uspeh slovenskega športa. Tega je na Svetih Višarjah pospremilo na tisoče slovenskih navijačev, med katerimi ni manjkal niti oče Kisovčana Polde Roglič.

“Vsak uspeh Primoža je lep in zelo čustven, nepozabno doživetje. Ko pogledaš množico na Višarjah, koliko ljudi lahko en športniki privabi izven Slovenije, ti je vse jasno. Enkratno, prečudovito, zares super, navdušenja ni skrival Polde Roglič, ki si je dramatično etapo ogledal v živo.

Sinu še ni uspel čestitati v živo

Podobno kot za vse navijače tako na Svetih Višarjah kot tudi za tiste pred televizijskimi ekrani je bila predzadnja etapa na tritedenski dirki po Italiji tudi zanj izjemno stresna. “Preživel sem, a seveda je bilo s čustvenega vidika zelo stresno. Od sreče smo jokali. Ko je Primožu padla veriga, je najprej cel hrib obnemel, ko je zmagal, pa je tako zabobnelo, da verjamem, da se je slišalo tudi do Ljubljane. Tudi sam sem potočil solzo,” je priznal sogovornik, ki pa svojemu sinu za uspeh še vedno ni uspel čestitati v živo.

Foto: Uroš Skaza

“Do njega sploh nisem uspel priti. A ko ima Primož svoje obveznosti, se niti ne dobivamo, še posebej po etapi. Takrat ga čaka preveč stvari, od regeneracije do novinarskih obveznosti, zato mu pustimo proste roke, da opravi, kar more. Bomo pa zato danes vse skupaj nadoknadili,” je izdal oče slovenskega kolesarskega šampiona, ki smo ga ujeli ravno na poti v Rim. Tja se je odpravil z Rogličevim nekdanjim skakalnim trenerjem Zvonetom Pograjcem.

Primož ni iz železa

Kot je dodal, načrtov, kako bodo proslavili izjemen uspeh, še nimajo, a zatrdil, da bo zagotovo bučno. Podobno, kot je bilo sicer v soboto, ko se je na prizorišču predzadnje etape zbralo več tisoč Slovencev. “Številčni obisk slovenskih navijačev me niti približno ni presenetil. Primož ima ogromno navijačev po vsej Sloveniji. Da bo tako, je bilo predvideno in načrtovano. Bilo je veliko tudi njegovih nekdanjih skakalnih sotekmovalcev. Tudi zdajšnji reprezentančni trener Robi Hrgota,” je poudaril oče Roglič, Pograjc pa je ob tem v šaljivem tonu pripomnil, da je Primož bučne podpore vajen še iz časov skakanja v Planici.

Foto: Uroš Skaza

Za konec se je Polde Roglič dotaknil še poškodbe svojega sina, ki jo je utrpel po padcu na enajsti etapi, a zagotovil, da je z njim vse v redu. “Ne vem natanko, kakšno je njegovo zdravstveno stanje. A saj vemo, da je padel. Ni iz železa. A rana se normalno celi in ni gnoja. Je v redu,” je še pripomnil Polde Roglič.