Janja Garnbret do zlate medalje in olimpijske vozovnice

Drugi športi 11. Avg 202322:22 0 komentarjev
Janja Garnbret
Foto: Profimedia

Janja Garnbret je svetovna prvakinja v kombinaciji balvanov in težavnosti. Poleg novega odličja si je 24-letna Korošica na svetovnem prvenstvu v Bernu priborila tudi olimpijsko vozovnico za nastop v Parizu prihodnje leto.

Janja Garnbret je bila na balvanih znova razred zase. Olimpijska prvakinja iz Tokia je brez večjih težav opravila s prvimi tremi balvani.

Korošica pa je imela tokrat več težav s četrtim izzivom, kjer pa je vrh osvojila zgolj Japonka Miho Nonaka. Tudi preostale tekmice so imele veliko težav z zadnjima dvema balvanoma, vrh tretjega je tako osvojila zgolj Garnbret.

24-letnica je bila tako vodilna po prvem delu tekmovanja. Zbrala je 84,9 od 100 možnih točk.

V težavnosti je bila znova povsem blizu vrha, osvojila je 92,1 od 100 možnih točk, več jih je v tej kategoriji zbrala le Japonka Ai Mori, ki je na koncu osvojila tretje mesto.

Garnbret je na koncu zbrala 177 točk, drugo mesto je osvojila Avstrijka Jessica Pilz (157,1 točke), tretja pa je bila Mori (140,6 točke).

Prav tekmovalke, ki so danes prišle do odličja, so si že zagotovile olimpijsko vozovnico za nastope v Parizu prihodnje leto.

“Odleglo mi je po eni strani, po drugi strani sem res vesela, ker ni bilo lahko plezati pod takim pritiskom težavnostno smer,” je dejala Garnbret.

“Sem samo izjemno vesela, da bom šla v Pariz naslednje leto. Res sem si želela kvalificirati za olimpijske igre že na tem svetovnem prvenstvu, pač ravno za to, da si potem pomirjen, tako da sem samo vesela, da se je izšlo tako, kot se je izšlo,” je sklenila Korošica.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!