Strela z jasnega: Patriots odpustili Newtona

Ameriški nogomet 31. Avg 202117:00 > 18:31 0 komentarjev
Guliverimage

Danes je v ligi NFL zelo pestro, saj morajo klubi do 22. ure spiske za novo sezono "oklestiti" z 80 na 53 nogometašev. Imamo že tudi prvo veliko novico, za katero so poskrbeli v štabu ekipe Patriots.

Ekipa iz zvezne države Massachusetts, ki ima v zadnjih 20 letih pod taktirko trenerja Billa Belichicka in s podajalcem Tomom Bradyjem kar šest zmag v Superbowlu, je poskrbela za šokanten epilog bitke za položaj udarnega “quarterbacka”.

Navdušenci nad najbolj priljubljenim športom v ZDA so čakali na to, ali bo po treh pripravljalnih tekmah in trening kampu mesto prvega podajalca pripadlo novincu Macu Jonesu, ali pa veteranu Camu Newtonu.

Belichick se s svojim strokovnim štabom ni odločil zgolj, da ta odgovornost pripada nekdanje članu Alabame Jonesu, temveč so se Newtonu lepo kar zahvalili za sodelovanje.

Zdaj so se začela tudi že ugibanja, kje bo Newton, finalist lige s Carolina Panthers iz sezone 2015, nadaljeval kariero.

Kot nekatere potencialne franšize se omenjajo Houston Texans, Washington Football Team, Dallas Cowboys, Baltimore Ravens, Miami Dolphins in Pittsburgh Steelers. Kjer koli že bo, ga bržčas čaka status rezerve, že samo zaradi golega dejstva, da se bo moral najprej privaditi na novo taktiko (playbook).

Njegov odhod iz predmestja Bostona je presenetljiv zlasti zato, ker Newton sploh ni imel tako zelo slabega pripravljalnega obdobja, a se je strokovni štab z Belichickom odločil, da je nastopil čas za iskanje novega Bradya v mladih močeh.

Še to, Newton je v zadnjih tednih zavračal odgovore na vprašanje, ali se je cepil…morda ga je prav to na koncu stalo službe v Foxboroughu. Mac Jones se bo kot obraz franšize Patriots že v prvem krogu nove sezone pomeril proti nekdanjemu soigralcu z univerze Alabama, Tui Tagovailoi (Miami Dolphins).

Tekme lige NFL boste lahko tudi letos spremljali na programih televizije Sportklub.