Super Bowl LVII: Komu v roke Lombardijeva nagrada?

Ameriški nogomet 12. Feb 202316:00 0 komentarjev
Lombardijev pokal za zmago v Super Bowlu; FOTO: Guliverimage

Novinarji in komentatorji Sportkluba, ki pokrivajo ligo NFL, so pred nedeljsko tekmo napovedali zmagovalca, izid, najkoristnejšega igralca in svojo drzno napoved.

Super Bowl LVII je končno pred vrati! Po 22 dolgih tednih sezone je napočil čas, da se okrona novega zmagovalca, s tem pa nad sezono 2022 pade zastor.

Trije novinarji menijo, da bodo Super Bowl dobili igralci Philadelphia Eagles, dva pa sta na strani Kansas City Chiefs. Zanimivi so izbori za najkoristnejšega igralca tekme, saj so kar trije mnenja, da bo to obrambni igralec. Vsi člani “posadke” NFL pri Sportklubu se sicer strinjajo, da bo tekma tesna in bodo odločale malenkosti.

Napoved so oddali Rok Gregorič, Neža Pavčič, Zoran Radisavljević, Marko Hrastar in Andrej Kadunc.

Rok Gregorič

Super Bowl: Eagles 27, Chiefs 23

MVP: Haason Reddick (Eagles)

Dokler imaš Patricka Mahomesa, si vselej v odličnem položaju. Na drugi strani je Philadelphia najbolj kompletna ekipa po tisti, s katero se je zaključila dinastija Patriots. Eagles so ekipa brez pravih šibkosti, medtem ko je napadalna linija Chiefs že znala zatajiti. Prednost za obrambo Eagles. Njihova obrambna linija je fenomenalna, “secondary” pa se hrani na napakah, ki jih zaradi pritiska na podajalca prav ti počnejo. Odlična obramba + nezaustavljiva igra po tleh = recept za nov šampionski prstan “Phillyja”.

Drzna napoved: Obramba Eagles zadrži Chiefs pod 300 jardi v napadu, Mahomes utrpi pet “sackov”.

NFL, ameriški nogomet
Foto: Profimedia

Neža Pavčič

Super Bowl: Eagles 28, Chiefs 24

MVP: Miles Sanders (Eagles)

Philadelphia Eagles je celo sezono krasila odlična ekipa igra in verjamem, da bo tako tudi tokrat. Na obrambo Kansas Cityja bodo dobro pripravljeni in stekla bo igra po tleh. V tem primeru, bodo Eagles vse štiri “touchdowne” dosegli po tleh, tri od tega bo prispeval Miles Sanders. Znan je rek, da obramba zmaguje naslove prvakov, in Eagles so v tem pogledu v prednosti.

Drzna napoved: Sanders bo ob treh touchdownih pretekel še za več kot 150 jardov in osvojil naziv najkoristnejšega igralca tekme.

Eagles; FOTO: Guliverimage

Zoran Radisavljević

Super Bowl: Eagles 23, Chiefs 21

MVP: Darius Slay

Pri Kansas Cityju se vse vrti okoli napada, Philadelphia pa ima izjemno obrambo, ki je na dveh tekmah končnice dopustila skupno le dva “touchdowna”. Pričakujem trd in neizprosen boj do zadnje minute. Patrick Mahomes ima poškodovan gleženj in čeprav trdi, da to ne bo vplivalo na igro, verjetno bo. Pritisk Philadelphie bo povzročal težave in kljub trem podajam za “touchdown” bo njegov trud premalo, saj bo obramba izsilila tri prestrežene podaje. “Philly” bo pridno nabiral točke (Hurts s “touchdown” tekom in podajo), Jake Elliott pa bo zadel tri strele na gol, kar bo dovolj za tesno zmago.

Drzna napoved: MVP bo po dolgem času (nazadnje 2016) obrambni igralec. Darius Slay bo prestregel dve podaji Patricka Mahomesa, eno od teh v zadnjem napadu za Kansas City.

Chris Jones; FOTO: Guliverimage

Marko Hrastar

Super Bowl: Chiefs 29, Eagles 28

MVP: Chris Jones

Vsi pričakujejo, da bo imel Mahomes podobne težave kot predlani proti Tampi, a tokrat ga napadalna linija vsaj za silo zaščiti. Kansas City igro prilagodi tako, da se podajalec Kansas Cityja zelo hitro znebi žoge na Isiaha Pacheca, Jerricka McKinnona in Skyja Moora ter s tem uide pošastnemu pritisku “pass rusherjev” Philadelphie. Na obrambni strani Chiefs s tremi “sacki” dominira Chris Jones in se tako še bolj približa Cantonu. Tekma je ves čas izenačena, nihče ne pobegne za več kot “touchdown”.

Drzna napoved: Kansas City se spet znajde v situaciji, ko ima njihov zlati deček na voljo zaključni napad, izpelje ga predvsem s pomočjo dolge “bombe” na Kadariusa Toneyja, Andy Reid pa noče podaljška in igra za dve točki. Konverzija uspe, rdeči konfeti začnejo deževati pod strop State Farm stadiona.

Patrick Mahomes
Foto: David Becker / Ap / Guliverimage

Andrej Kadunc

Super Bowl: Chiefs 35, Eagles 31

MVP: Patrick Mahomes

Mahomes bo proti Eagles dokazal, da je bil poraz proti Tomu Bradyju v velikem finalu par let nazaj le dodatna motivacija za še boljšo igro v vsakem naslednjem Super Bowlu. V napadu bo delovala naveza Mahomes-Kelce, v obrambi pa bo prvo ime Chris Jones. Philadelphia bo tekmo začela nekoliko bolj počasi, lovila zaostanek, toda na koncu bo za preobrat zmanjkalo časa.

Drzna napoved: Prestreženi podaji že v prvi četrtini za obe ekipi. Pri Chiefsih bo zablestel Marquez Valdes-Scantling, pri Eagles pa Boston Scott. Hurts: trije touchdown po zraku, en po tlen, ena prestrežna podaja. Mahomes: tri podaje za touchdown, ena prestrežena podaja.

Srečanje si boste lahko od 0.30 ponoči ogledali na programu Sportklub 1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!